Beköszöntött végre a várva várt TAVASZ!! Lassan nyílnak a virágok, a madarak is dalra fakadtak. Ruhatárunkban is előjönnek végre az igazi tavaszi színek. Így igazán illő, hogy a konyhánkba is becsempésszük ezt a hangulatot.
A Peak Blondie fehércsoki krém cukormentes, alacsony kalória tartalma mellet még kakaóvajban is bővelkedik. Igen, az az a vaj, amit minden natúr kozmetikum az egekbe emel, annyira tiszta és jótékony hatású, és antioxidánsokban gazdag. Azonban nemcsak külsőleg – de belsőleg is fogyasztható.
A növényi zsírtartalma miatt magas hőfokon sem károsodik – így ha önmagában nem elégíti ki a krémes álmaidat, akkor sütikbe is beleintegrálhatod. A fehércsokiban az a szuper, hogy nem tolakodó jellem – így nagyon sok reform süti születhet vele!
Ezt a krémet ehetik:
– cukorbetegek, inzulinreisztensek
– gluténérzékenyek (keresztszennyeződés előfordulhat)
– diétázók
Mellette pedig ugye AKKOR DIÉTÁS EGY SÜTIKE, ha fehérjében gazdag! Erről (amúgy Mező Móni kedvence) a Málna Mousse Slim gondoskodik! Ebben plusz kollagén és étvágycsökkentős hatóanyagok is vannak, és iszonyat finom, málna turmix az íze, SZÉNHIDRÁTOK NÉLKÜL!!
Előkészítés | 15 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm light vaj
- 100 gramm Peak Blondie Protein Cream fehérjés fehércsoki krém
- 2 darab M-es tojás
- 1 tk vanília aroma
- 1 tk sütőpor
- 150 gramm zabpehelyliszt
- 50 gramm darált vegyes magvak
- 400 gramm light mascarpone
- 400 gramm natúr Skyr joghurt
- 60 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel málnás mousse íz 500g
- 1 tasak zselatin
- 300 gramm friss vagy fagyasztott eper
- eritirit ízlés szerint
Hozzávalók
Tészta
Krém
|
- A sajttorta blondie-hoz a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk a fehér csoki krémmel. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját pici eritrittel és a vanília aromával fehéredésig habosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a felolvasztott vajas csokit.
- Egy aprítógépben lezúzzuk a kesudiót és a zabpehelyliszttel, sütőporral együtt ezt is a masszába keverjük. Ezután egy spatulával óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is, fellazítva ezzel a masszát. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat egy tálban 5-6 perc alatt kihabosítjuk.
- Az epret egy gyorsforralóban felforraljuk eritrittel. 10-15 perc rotyogtatás után elzárjuk és leturmixoljuk. Kb. 5 percet pihentetjük, és amikor már annyira nem forró, elkeverjük benne a zselatint. Ezután kis adagokban belekeverjük a krémbe.
- Az epres krémet ráöntjük a kihűlt blondie-ra. Minimum 2 órára hűtőbe rakjuk (akár egy éjszakát is állhat). Kockára vágva, eperszemekkel díszítve tálaljuk