-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Olykor ellenállhatatlan vágyat érzünk a nassolásra… ez a müzliszelet egy egészséges és isteni finom alternatíva lehet, nem mellesleg szupergyorsan elkészül!

Hozzávalók:

  • 8 ek. Peak Almondy mandulavaj
  • 4 ek. kókuszolaj
  • 4 ek. méz
  • 4 ek. zabpehely
  • 280 g dió-mogyorófélék vegyesen (én dió, mandula és törökmogyoró keverékét használtam)
  • 1 tk. fahéj
  • csipet só
  • egy csipet szerecsendió

Díszítés:

Elkészítés:

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

Egy fazékba öntjük a kókuszolajat, a mézet és a mandulavajat, majd kis lángon elkezdjük melegíteni.

Beletesszük a zabot, a diót-mogyorót, és a fűszereket, majd addig keverjük, amíg össze nem áll az egész.

Egy olyan tálba/tálcára/tepsibe merjük az elegyet, aminek teljesen sík az alja, hiszen itt fogjuk majd darabolni a szeletkéket. Egy pohár segítségével lesimítjuk a müzlialapunk tetejét, hogy sima legyen.

A tetejét feldobhatjuk egy csokis öntettel, ami a következőképpen készül: egy kis edényben felmelegítünk 4 ek. kókuszolajat, 2 ek. holland kakaóport, 2 ek. eritritet és 2 ek. Peak Almondy mandulavajat. Amikor kissé folyékony állagúvá válik, akkor nyakon borítjuk a müzlinket ezzel a csokiszósszal, majd amikor kihűlt, hűtőbe tesszük 10-15 percre.

Végül feldaraboljuk tetszés szerinti méretű darabokra, és már fogyasztásra kész is a sütikénk!

Jól bírja a meleget és „vészkajának” is megállja a helyét, szóval bátran vidd magaddal, bármikor kéznél lesz, ha egy kis energiára van szükséged.

Egészségedre!


mandulavajas

mandulavajas müzliszelet

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.