-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Bizonyára már nem ismeretlen számodra a zab, ami remek választás lehet reggelire a benne rejlő tápanyagok és fehérjemennyiség miatt. Én is nagyon szeretem, de itt az ideje egy kicsit feldobni, és egy ízletesebb fogást készíteni belőle a megszokotthoz képest. Mit szólnál mondjuk egy csokis-gyümölcsös változathoz?

Zabkása

Hozzávalók:
Az alapanyagok kiméréséhez használj egy kb. 2 dl űrtartalmú bögrét.

  • 2 bögre tej
  • 2 bögre víz
  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1/3 bögre aszalt cseresznye (ízlés szerint aszalt meggy)
  • 30 g tört, cukormentes étcsokoládé
  • ¼ bögre juhar szirup vagy Agave szirup
  • fél teáskanál vanília aroma
  • egy csipet só

A cseresznye szószhoz az alábbiakra lesz szükséged:

  • 200 g fagyasztott cseresznye
  • 2 evőkanál víz
  • gy csepp vanília aroma

Gyümölcsös zabkása

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Elkészítés:

1. A zabkásához minden hozzávalót tegyél a kuktába és keverd össze (ha nagyméretű a kuktád, akkor duplázd meg a mennyiségeket, hogy ne égjen oda).

2. Fedd le és éjszaka, alacsony lángon főzd 8 órán keresztül. Ügyelj arra, hogy ha lejárt az idő és megfőtt a kása, akkor is maradjon meleg.

3. Reggel keverd össze a cseresznyeszósz hozzávalóit egy kisméretű lábasban és helyezd közepes lángra. Fedd le és hagyd párolódni kb. 7-10 percig, hogy összesűrűsödjön.

4. Vedd le a kásáról a fedőt és keverd fel. Ha nagyon összeragadt, akkor lazítsd fel egy kis tejjel.

5. Kanalazd a csokis zabkását a kedvenc tálkádba, tegyél a tetejére a frissen elkészült cseresznyés öntetből és hagyd, hogy jól induljon a napod!:)

zabkasa_csokis_gyumolcsos_recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!