Bizonyára már nem ismeretlen számodra a zab, ami remek választás lehet reggelire a benne rejlő tápanyagok és fehérjemennyiség miatt. Én is nagyon szeretem, de itt az ideje egy kicsit feldobni, és egy ízletesebb fogást készíteni belőle a megszokotthoz képest. Mit szólnál mondjuk egy csokis-gyümölcsös változathoz?
Zabkása
Hozzávalók:
Az alapanyagok kiméréséhez használj egy kb. 2 dl űrtartalmú bögrét.
- 2 bögre tej
- 2 bögre víz
- 1 bögre apró szemű zabpehely
- 1/3 bögre aszalt cseresznye (ízlés szerint aszalt meggy)
- 30 g tört, cukormentes étcsokoládé
- ¼ bögre juhar szirup vagy Agave szirup
- fél teáskanál vanília aroma
- egy csipet só
A cseresznye szószhoz az alábbiakra lesz szükséged:
- 200 g fagyasztott cseresznye
- 2 evőkanál víz
- gy csepp vanília aroma
Gyümölcsös zabkása
Elkészítés:
1. A zabkásához minden hozzávalót tegyél a kuktába és keverd össze (ha nagyméretű a kuktád, akkor duplázd meg a mennyiségeket, hogy ne égjen oda).
2. Fedd le és éjszaka, alacsony lángon főzd 8 órán keresztül. Ügyelj arra, hogy ha lejárt az idő és megfőtt a kása, akkor is maradjon meleg.
3. Reggel keverd össze a cseresznyeszósz hozzávalóit egy kisméretű lábasban és helyezd közepes lángra. Fedd le és hagyd párolódni kb. 7-10 percig, hogy összesűrűsödjön.
4. Vedd le a kásáról a fedőt és keverd fel. Ha nagyon összeragadt, akkor lazítsd fel egy kis tejjel.
5. Kanalazd a csokis zabkását a kedvenc tálkádba, tegyél a tetejére a frissen elkészült cseresznyés öntetből és hagyd, hogy jól induljon a napod!:)