-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy finom, egészséges rostokban nagyon gazdag desszertet hoztam, ami háromféle krémből áll: egy csokis “grízpudingból”, túrókrémből és gyümölcsös zseléből. Mindhárom külön-külön is nagyon finom, hát még együtt!

Desszert

Processed with MoldivHozzávalók (3 kompótos tálnyi adag):

  • 180 g sovány túró (1 doboz)
  • 200 g meggy
  • 40 g kókuszliszt
  • 40 g eritrit (vagy ízlés szerint)
  • 10 g kakaópor
  • 2-3 tk. konjac liszt
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • víz
  • ízlés szerint fahéj

Diétás desszert

Elkészítés:

A kókuszlisztet keverd össze 1-2 tk. konjac liszttel, kakaóporral és édesítsd eitrittel. Öntsd fel vízzel (2,5-3 dl) és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre. Egy csokis tejbegríz szerű krémet kell, hogy kapj.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

A túrót lazítsd fel egy kis vízzel, édesítsd és ha rögös állagú, botmixerrel turmixold össze. 1 kiskanálnyi konjac liszttel tökéletessé tudod tenni az állagát. Ezt még turmixolás előtt add hozzá, különben hajlamos összecsomósítani a krémet.

A meggyet eritrittel, fahéjjal, szükség esetén pici vízzel és 1 ek. útifűmaghéjjal turmixold össze. Egy zselés, lekvárszerű krém lesz az eredmény.

A háromféle krémet rétegezd tetszés szerint desszertes tálkákba. Én alulra csokisat, középre túrósat, majd ismét csokisat, a tetejére pedig meggyeset tettem, a tetejét a maradék túrókrémmel és fahéjjal díszítettem. Ezzel a mennyiséggel 3 kompótos tálkát töltöttem meg.

Egy adagban így kevesebb, mint 150 kcal van, tehát tökéletes lehet desszertnek. Teljes étkezésre – pl. uzsonnára, tízóraira a teljes mennyiség sem túlzás. 😉

Tálalás előtt a hűtőben pihentesd pár órát, hogy minden réteg kellően megdermedjen!

Tipp.: más gyümölccsel is nagyon jó lehet, pl. körtével, sárga- vagy őszibarackkal.

Jó étvágyat!

Processed with Moldiv

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.