Egy finom, egészséges rostokban nagyon gazdag desszertet hoztam, ami háromféle krémből áll: egy csokis “grízpudingból”, túrókrémből és gyümölcsös zseléből. Mindhárom külön-külön is nagyon finom, hát még együtt!
Desszert
Hozzávalók (3 kompótos tálnyi adag):
- 180 g sovány túró (1 doboz)
- 200 g meggy
- 40 g kókuszliszt
- 40 g eritrit (vagy ízlés szerint)
- 10 g kakaópor
- 2-3 tk. konjac liszt
- 1 ek. útifűmaghéj
- víz
- ízlés szerint fahéj
Diétás desszert
Elkészítés:
A kókuszlisztet keverd össze 1-2 tk. konjac liszttel, kakaóporral és édesítsd eitrittel. Öntsd fel vízzel (2,5-3 dl) és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre. Egy csokis tejbegríz szerű krémet kell, hogy kapj.
A túrót lazítsd fel egy kis vízzel, édesítsd és ha rögös állagú, botmixerrel turmixold össze. 1 kiskanálnyi konjac liszttel tökéletessé tudod tenni az állagát. Ezt még turmixolás előtt add hozzá, különben hajlamos összecsomósítani a krémet.
A meggyet eritrittel, fahéjjal, szükség esetén pici vízzel és 1 ek. útifűmaghéjjal turmixold össze. Egy zselés, lekvárszerű krém lesz az eredmény.
A háromféle krémet rétegezd tetszés szerint desszertes tálkákba. Én alulra csokisat, középre túrósat, majd ismét csokisat, a tetejére pedig meggyeset tettem, a tetejét a maradék túrókrémmel és fahéjjal díszítettem. Ezzel a mennyiséggel 3 kompótos tálkát töltöttem meg.
Egy adagban így kevesebb, mint 150 kcal van, tehát tökéletes lehet desszertnek. Teljes étkezésre – pl. uzsonnára, tízóraira a teljes mennyiség sem túlzás. 😉
Tálalás előtt a hűtőben pihentesd pár órát, hogy minden réteg kellően megdermedjen!
Tipp.: más gyümölccsel is nagyon jó lehet, pl. körtével, sárga- vagy őszibarackkal.
Jó étvágyat!