Fehérjés zabkása – kiváló reggeli, de desszertnek sem utolsó!

Szinte már mindenki számára ismert a zabkása különféle változata. Remek rost forrás, kellemesen és hosszú időre eltelít. Reggelire kiváló pl. és nagyon gyorsan elkészül. Ízesítésének csak a képzelet szab határt, éppen ezért mutatok most egy igazán finom, laktató és fehérjében gazdag reggeli vagy nasi ötletet.

A zabkásához gyors felszívódású, tejszínes sütis fehérjeport használtam. Ez egy kiváló minőségű, vitaminban gazdag protein, amely izomépítésre és megtartásra is tökéletes. Edzés után tökéletes, mivel az izmoknak fehérjére,vitaminokra van szüksége hogy visszatöltse azokat. Viszont ha zabkásával fogyasztod, lassú felszívódásúvá alakul. így délig biztosan teltséget okoz.

Ahogy én készítettem:

Hozzávalók: 2 adagra

  • egy bögre zabpehely (nagyobb szemű)
  • 1.5 bögre zsírszegény tej
  • fél bögre víz
  • zsírszegény kakaó
  • csipetnyi só
  • folyékony édesítő
  • jamaicai rum ízesítésű rum aroma
  • 60 gramm fehérjepor

feherjes_zabkasa

Elkészítés:

Egy kisebb méretű fazékba beleöntesz egy bögrényi zabpelyhet, 1,5 bögre tejet és fél bögre vizet. Ezt felteszed közepes lángon a gázra. Kevergetés mellett hozzáadod a csipetnyi sót, édesítőt (ízlésre), kakaót (ki mennyire szereti kakaósan, annyit tegyen bele) és a rum aromát (ne sajnáld, de nyugodtan kóstolgasd közben). Várd meg hogy felfőjön és besűrűsödjön, majd kapcsold ki a gázt. Szedd ki 2 kis tálba és egy mérőkanál segítségével mérj ki 30-30 gramm fehérjeport a tálakba. (Nem kell megijedni amiatt,hogy sűrű a kása a fehérje fellazítja és hígabb lesz.) Keverd el csomómentesre és már eheted is az isteni finom zabkását.

(Ha nem szeretnéd külön a tányérokban hozzáadni a fehérjét, a fazékba is belerakhatod. Ügyelj arra hogy itt is külön 30 grammonként add hozzá a fehérjét, hogy ne csomósodjon össze.)

feherjes_zabkasa_csokis

Zabkása

Fehérjés zabkása

 

Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *