-+=
Olvasási idő: 2 perc

31 múltam, de a nagyim almás lepényének illatát és ízét mind a mai napig fel tudom idézni, pedig igencsak nem most volt már… Azóta nem ettem ilyen sütit, viszont ezt meggyártva picit visszacsalogatta a régi emlékekkel együtt a régi íz világot is…

Pedig összetevőkben még csak meg sem közelíti az eredeti fehér lisztes, zsírral sütött változatot. Talán a ropogós kérge miatt – nem tudom- de annyi szent, hogy elképesztően finom lett!

Egy délutáni csajos beszélgetős kávéra mondhatni pazar!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Tápanyagtartalom az almalevet leszámolva – egész adagra:

Tápanyagadatok
Almás pite
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1610 Ebből zsírsavak (kcal) 468
% DV (napi érték)*
Összes zsír 52g 80%
Szénhidrát 198g 66%
Fehérje 52g 104%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35-40 perc
Mennyiség
Hozzávalók
  • 500 gramm lereszelt, levétől megfosztott nyári alma
  • 300 gramm (gluténmentes) zabpehely
  • 2-3 evőkanál cukrozatlan lekvár (jelen esetben barack)
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • fél csomag sütőpor
  • 1-2 kk útifű maghéj
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint de jó sok fahéj
  • pici gyömbér por/ reszelt gyömbér
  • rumaroma
  • fél db citrom leve
  • citrom reszelt héja
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35-40 perc
Mennyiség
Hozzávalók
  • 500 gramm lereszelt, levétől megfosztott nyári alma
  • 300 gramm (gluténmentes) zabpehely
  • 2-3 evőkanál cukrozatlan lekvár (jelen esetben barack)
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • fél csomag sütőpor
  • 1-2 kk útifű maghéj
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint de jó sok fahéj
  • pici gyömbér por/ reszelt gyömbér
  • rumaroma
  • fél db citrom leve
  • citrom reszelt héja
Elkészítés
  1. Mivel sikerült vegyszer-mentes nyári almát beszerezzek, így pucolatlanul lereszeltem mindet és kinyomkodtam a levét. Így kaptam picivel több, mint 500 g reszelt almát, amit citromlével rögvest meg is locsoltam a barnulás elkerülése végett. Azonban ha érzékeny a gyomrod a héjára, inkább pucold meg!
  2. A zabpehely felét robotgépben daráld meg kissé, majd a többivel együtt öntsd egy tálba. Add hozzá a fél csomag sütőport, 3 evőkanál kókuszzsírt, rumaromát, a citrom levét- héját, az édesítőszert és 3 evőkanál cukrozatlan lekvárt.
  3. TIPP: ha nem bio citromod van, úgy önts egy új mosogatószivacsra szódabikarbónát, és ezzel alaposan dörzsöld meg a citrom felületét. A zsíros réteget ezáltal maradéktalanul leszeded!:-)
  4. Az alapanyagokat gyúrd össze és a morzsalékos ,,tésztát" tapicskold bele egy kókuszzsírral kikent csatos tepsibe. Azonban egy kevés tésztát hagyjál a tetejére!
  5. Ezután fogd a reszelt almát hintsd meg jól fahéjjal, pici édesítőszerrel és 1 evőkanál útifű maghéjjal. Jelen összetevő a zsemlemorzsát fogja most helyettesíteni, hogy esélyt se adjunk a pite elázásának.
  6. Egyengesd el az almát a tetején majd a maradék tésztát morzsold rá, és mehet is a 180 fokos sütőbe olyan 35-40 percre. A felénél én letakartam, majd a végén ismét levettem még, és rápirítottam.
  7. Hagyd, hogy kihűljön, úgy szépen szelhető lesz!

Diétás meggyes zabpite ITT!

almás pite

almás pite zabpehellyel

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!