A nagyi féle sütik királya az almás pite volt, ugye? Nos, bár a mama verzió szent és sérthetetlen - most mégis "beletrollkodunk"... és egy hasonlóan finom, ámde diétás verzióval lepjük meg a pocinkat!
A nagyi féle sütik királya az almás pite volt, ugye? Nos, bár a mama verzió szent és sérthetetlen - most mégis "beletrollkodunk"... és egy hasonlóan finom, ámde diétás verzióval lepjük meg a pocinkat!
-+=
Olvasási idő:2perc
31 múltam, de a nagyim almás lepényének illatát és ízét mind a mai napig fel tudom idézni, pedig igencsak nem most volt már… Azóta nem ettem ilyen sütit, viszont ezt meggyártva picit visszacsalogatta a régi emlékekkel együtt a régi íz világot is…
Pedig összetevőkben még csak meg sem közelíti az eredeti fehér lisztes, zsírral sütött változatot. Talán a ropogós kérge miatt – nem tudom- de annyi szent, hogy elképesztően finom lett!
Egy délutáni csajos beszélgetős kávéra mondhatni pazar!
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
Tápanyagtartalom az almalevet leszámolva – egész adagra:
Tápanyagadatok
Almás pite
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1610Ebből zsírsavak (kcal) 468
% DV (napi érték)*
Összes zsír 52g80%
Szénhidrát 198g66%
Fehérje 52g104%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
35-40perc
Mennyiség
Hozzávalók
500grammlereszelt, levétől megfosztott nyári alma
300gramm(gluténmentes) zabpehely
2-3 evőkanálcukrozatlan lekvár (jelen esetben barack)
3evőkanálkókuszzsír
félcsomagsütőpor
1-2kkútifű maghéj
ízlés szerintédesítő
ízlés szerintde jó sokfahéj
picigyömbér por/ reszelt gyömbér
rumaroma
féldbcitrom leve
citrom reszelt héja
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
35-40perc
Mennyiség
Hozzávalók
500grammlereszelt, levétől megfosztott nyári alma
300gramm(gluténmentes) zabpehely
2-3 evőkanálcukrozatlan lekvár (jelen esetben barack)
3evőkanálkókuszzsír
félcsomagsütőpor
1-2kkútifű maghéj
ízlés szerintédesítő
ízlés szerintde jó sokfahéj
picigyömbér por/ reszelt gyömbér
rumaroma
féldbcitrom leve
citrom reszelt héja
Elkészítés
Mivel sikerült vegyszer-mentes nyári almát beszerezzek, így pucolatlanul lereszeltem mindet és kinyomkodtam a levét. Így kaptam picivel több, mint 500 g reszelt almát, amit citromlével rögvest meg is locsoltam a barnulás elkerülése végett. Azonban ha érzékeny a gyomrod a héjára, inkább pucold meg!
A zabpehely felét robotgépben daráld meg kissé, majd a többivel együtt öntsd egy tálba. Add hozzá a fél csomag sütőport, 3 evőkanál kókuszzsírt, rumaromát, a citrom levét- héját, az édesítőszert és 3 evőkanál cukrozatlan lekvárt.
TIPP: ha nem bio citromod van, úgy önts egy új mosogatószivacsra szódabikarbónát, és ezzel alaposan dörzsöld meg a citrom felületét. A zsíros réteget ezáltal maradéktalanul leszeded!:-)
Az alapanyagokat gyúrd össze és a morzsalékos ,,tésztát" tapicskold bele egy kókuszzsírral kikent csatos tepsibe. Azonban egy kevés tésztát hagyjál a tetejére!
Ezután fogd a reszelt almát hintsd meg jól fahéjjal, pici édesítőszerrel és 1 evőkanál útifű maghéjjal. Jelen összetevő a zsemlemorzsát fogja most helyettesíteni, hogy esélyt se adjunk a pite elázásának.
Egyengesd el az almát a tetején majd a maradék tésztát morzsold rá, és mehet is a 180 fokos sütőbe olyan 35-40 percre. A felénél én letakartam, majd a végén ismét levettem még, és rápirítottam.
Puskás Gyöngyi vagyok, ex kozmetikus, fanatikus sport rajongó és a MIRACLE Anticellulite Krém megálmodója. Több mint 7 éve inzulinrezisztens amit fejben roppantmód helyre tettem, hiszen tudod, hogy minden ott dől el… Vallom, hogy a pozitív gondolkodás csodákra képes, ami számtalanszor beigazolódott már az életem során. Diéta? Kevés az, amit ne próbáltam volna, és nem vagyok írigy ezt Veled is megosztani. Köszönöm, hogy elolvasod a cikkeimet.