Se hús, se macera: itt az isteni diétás töltött tök! Nem lesz hiányérzet!
Húsmentes napokra a legjobb ez a könnyed diétás töltött tök! Se hús, se macera!
Húsmentes napokra a legjobb ez a könnyed diétás töltött tök! Se hús, se macera!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Növényi alapon is nagyon egyszerű rakott-töltött dolgokat készíteni, mivel azoknak alapból is egy jó része növényi hozzávalóból készül (káposzta, zöldbab, kelkáposzta, karfiol … és általában rizs), a húst viszont szerintem nagyon nem egyszerű helyettesíteni.
Sokan zöldségekkel helyettesítik vagy szójával – nekem ezek valamiért nem jöttek be. A szója ízét nem szerettem, fura volt az állaga – a növényi dolgok meg kicsit ilyen “too much” feelinget adtak, hiszen zöldségbe pakolok zöldséget? 😀
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A patisszonokat mosd meg, a tetejüket vágd le, a belsejüket vájd ki kiskanállal. Sózd meg őket belül, és kicsit hagyd állni.
A hagymát aprítsd fel és kevés olajon párold üvegesre, majd dobd rá kivájt patisszon-belsőt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, majd add hozzá a Peak Fasírtport és keverd-süsd össze.
A patisszonokból közben öntsd ki a vizet, amit engedtek, és töltsd meg őket a hagymás-fasírtporos keverékkel.
A tetejére tegyél joghurtot, sajtot - mahd mehet a sütőbe, kb. 30 percre!
töltött tök
húsmentes töltött tök
Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.