-+=
Olvasási idő: 2 perc

Növényi alapon is nagyon egyszerű rakott-töltött dolgokat készíteni, mivel azoknak alapból is egy jó része növényi hozzávalóból készül (káposzta, zöldbab, kelkáposzta, karfiol … és általában rizs), a húst viszont szerintem nagyon nem egyszerű helyettesíteni.

Sokan zöldségekkel helyettesítik vagy szójával – nekem ezek valamiért nem jöttek be. A szója ízét nem szerettem, fura volt az állaga – a növényi dolgok meg kicsit ilyen “too much” feelinget adtak, hiszen zöldségbe pakolok zöldséget? 😀

Ezért gondoltam, hogy a Peak Fasírtporral próbálkozok! Ennek alapvetően csirke íze van – de nincs benne hús, szóval vega változatra tök jó… ellenben az íze is finom lesz! ITT nézheted meg a Peak FASÍRTPORT!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A patisszonokat mosd meg, a tetejüket vágd le, a belsejüket vájd ki kiskanállal. Sózd meg őket belül, és kicsit hagyd állni.
  2. A hagymát aprítsd fel és kevés olajon párold üvegesre, majd dobd rá kivájt patisszon-belsőt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, majd add hozzá a Peak Fasírtport és keverd-süsd össze.
  3. A patisszonokból közben öntsd ki a vizet, amit engedtek, és töltsd meg őket a hagymás-fasírtporos keverékkel.
  4. A tetejére tegyél joghurtot, sajtot - mahd mehet a sütőbe, kb. 30 percre!

töltött tök

húsmentes töltött tök

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.