Ebben a finom desszert receptben a maradék tojásfehérje felhasználására szeretnék kis ötletet mutatni. A recept természetesen cukormentes, laktózmentes, gluténmentes és IR barát.
Hozzávalók (5-6 adaghoz):
- 3 tojásfehérje
- 5 deciliter cukrozatlan mandulatej – természetesen más jellegű is megfelelő hozzá
- 1 főzetnyi friss feketekávé
- 9-10 g konjac liszt (egy teáskanálnyi)
- 25 g Slim Secret Protein fehérjepor (Rum-Cocco ízben)
- + diéta szerinti édesítőszer, ízlés szerinti mennyiségben – nálam ez kb. 5 dkg eritrit volt
Elkészítés:
Verjük fel a tojásfehérjéket.
Forraljuk fel a mandulatejet, olvasszuk fel benne az ízesítőket, adagoljuk hozzá a friss kávét. Csomómentesen keverjük el benne a fehérjeport. Nekem nagyon jó a robotgépem, de ha félsz, hogy csomós lesz, keverd el egy kevés vízzel, mielőtt a mandulatejes-kávés keverékhez adagolnánk. Fontos, hogy ilyenkor nagyobb mennyiségű konjac lisztet kell majd használni.
Óvatosan adagokban a még tűz fölött lévő folyadékba keverjük bele a konjac lisztet. A besűrűsödött keverékbe még forrón forgassuk bele a tojásfehérjét. Ne hagyd kihűlni, hiszen a keverék melege főzi meg a tojásfehérjét.
Adagoljuk poharakba.