-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Még karácsonyra sütöttem sokféle aprósütit, akkor jutott eszembe, hogy valami Oreo szerűség is jó lenne: kakaós tészta + vaníliás krém. A végeredmény nem egy tipikus ropogós keksz lett, inkább puha, mert dobozban tároltam, mégis sikeres volt, úgyhogy megosztom veled a receptet.

Oreo

Hozzávalók:

  • 70 g light vaj vagy kókuszzsír
  • 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 40 g édesítő (eritrit-stevia, 4x-es erősségű)
  • 20 g sűrű állagú, lehetőleg kazein tartalmú fehérjepor
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 db nagy tojás
  • 1-1 kk. szódabikarbóna és sütőpor

Krém:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • 30 g light vaj vagy kókuszzsír
  • 30 g sűrűre keverhető, vaníliás fehérjepor (ha nincs ilyened, más fehérje és konjac liszt, hogy besűrűsödjön)
  • vanília aroma
  • folyékony, vagy por édesítő
  • kevés víz

Oreo recept

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd nyújtsd ki és szaggass belőle kisebb korongokat.

Süsd őket 180 °C-os sütőben 10-15 percig. Közben készítsd el a krémet: a vajat olvaszd meg, add hozzá a fehérjét, édesítőt, aromát és annyi vizet, amennyivel sűrű krémes állagúvá tudod keverni.

A kész korongokat tapaszd össze a krémmel.

Nekem 23 db sütim lett, így egy db csupán 46 kcal-t tartalmaz, 3 g fehérjét, 4 g szénhidrátot és 2 g zsírt.

Processed with MOLDIV

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.