Még karácsonyra sütöttem sokféle aprósütit, akkor jutott eszembe, hogy valami Oreo szerűség is jó lenne: kakaós tészta + vaníliás krém. A végeredmény nem egy tipikus ropogós keksz lett, inkább puha, mert dobozban tároltam, mégis sikeres volt, úgyhogy megosztom veled a receptet.
Oreo
Hozzávalók:
- 70 g light vaj vagy kókuszzsír
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g mandulaliszt
- 40 g édesítő (eritrit-stevia, 4x-es erősségű)
- 20 g sűrű állagú, lehetőleg kazein tartalmú fehérjepor
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 1 db nagy tojás
- 1-1 kk. szódabikarbóna és sütőpor
Krém:
- 30 g light vaj vagy kókuszzsír
- 30 g sűrűre keverhető, vaníliás fehérjepor (ha nincs ilyened, más fehérje és konjac liszt, hogy besűrűsödjön)
- vanília aroma
- folyékony, vagy por édesítő
- kevés víz
Oreo recept
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd nyújtsd ki és szaggass belőle kisebb korongokat.
Süsd őket 180 °C-os sütőben 10-15 percig. Közben készítsd el a krémet: a vajat olvaszd meg, add hozzá a fehérjét, édesítőt, aromát és annyi vizet, amennyivel sűrű krémes állagúvá tudod keverni.
A kész korongokat tapaszd össze a krémmel.
Nekem 23 db sütim lett, így egy db csupán 46 kcal-t tartalmaz, 3 g fehérjét, 4 g szénhidrátot és 2 g zsírt.