-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sok-sok éve tartó hobbi sütögetésem egyik rendszeresen visszatérő étele a köleskoch.  Az elsők között volt amit készítettem, azóta pedig már többféleképpen is kipróbáltam.

Most éppen egy vegán verziót választottam bogyós gyümiszósszal amibe extra fehérjepor is került. Természetesen az is vegán, egész pontosan a Peak Yummy fehérjéről van szó.

Több növényi fehérjeport is kipróbáltam már az évek alatt így bátran állíthatom, hogy nekem a Yummy Vegan fehérje magasan a legfinomabb mind közül. Mandulafehérje, szóval nincs az a furi mellékíze. Bátran beleteszem bármilyen sütibe, elrontani biztos, hogy nem fogja!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

És miért pont a köles?

Általános erősítő hatású, és segít kijuttatni szervezetből a méreganyagokat, a gyógyszermaradványokat, különösen az antibiotikumokét. Jó hatású a cukorbetegek és a májbetegek számára is.

Akik szeretnének gyorsan lefogyni és közben nem éhezni, a köleskása jó minőségű szénhidrátforrás révén nagyszerű lehetőség. Egyrészt fogyasztásával nem gyarapítja tovább a túlsúlyod, másrészt gátolja a zsírlerakódást, és még ki is juttatja azt szervezetből, fokozva ezáltal a zsírégetést.

Szép lesz a bőröd, hajad, körmöd, ha rendszeresen fogyasztasz kölest. Milyen pozitív hatásai vannak még . plusz 9 OK:

  • Késlelteti az öregedési folyamatokat,
  • rákmegelőző,
  • gyulladáscsökkentő,
  • erősíti az immunrendszert ­ ellenállóvá teszi a szervezetet,
  • ajánlott vashiányos állapotokban, savtúltengésre,
  • szabályozza a vércukorszintet, és a zsíranyagcserét,
  • erősíti az erek falát, a tüdő kötőszöveti rendszerét, az emésztőrendszert és a látást,
  • megelőzi a fogszuvasodást és megvédi a fogzománcot,
  • javítja a kollagénanyagcserét, a fogak, a haj, a kötőszövetek állapotát, összeforrasztja a törött csontokat, és a sérült szöveteket.

Elég meggyőző ajánlólevél a kölesről ahhoz, hogy kipróbáld? Tegyél egy próbát!

Példának okáért kiváló köret készíthető belőle, azonban édesen is nagyon finom, finom és egészséges desszert készíthető a kölesből.

Mindamellett, hogy gluténmentes gabonáról beszélünk, emelett még lényegesen magasabb is a fehérje-és rosttartalma, mint a rizsnek. De ugye előbbinek már kultusza van a testépítők, sportolók körében, a köles meg csak vár a kitörésre – mindenesetre én drukkolok neki!

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Gyümölcsszósz
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Gyümölcsszósz
Elkészítés
  1. A kölest alaposan megmossuk és fél liter vízben feltesszük főni.
  2. Amikor elfőtt a víz hozzátesszük a többi hozzávalót is, jól összekeverjük és a mandulatejet is elforraljuk róla.
  3. A kapott sűrű masszát egy kivajazott, lisztett formába öntjük és 180 fokon körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Közben elkészítjük a gyümölcsszószt, Ehhez minden hozzávalót összeöntünk és pár perc alatt összefőzzük.
  5. Ha elkészült a köleskoch tetszőlegesen tálaljuk a gyümölcsszósszal.

Vegán

Vegán köleskoch

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!