Őszibarackos torta – CUKRÁSZSULIS, de diétás piskótából!
Simán lehet pihe-puha piskótát csinálni diétásan, teljes kiőrlésű lisztből - cukrászsulis recept, meghackelve :)
Simán lehet pihe-puha piskótát csinálni diétásan, teljes kiőrlésű lisztből - cukrászsulis recept, meghackelve :)
-+=
Olvasási idő: 2perc
Azt kell hogy mondjam, hogy simán átalakítható a CUKRÁSZSULIS PISKÓTA receptem teljes kiőrlésű és cukormentes változattá.
…és azt kell mondjam, hogy a nyári kedvencem egyértelműen a BARACKPARFÉS Slim… Aki barackrajongó, ne sajnálja, kis barack darabok is vannak benne!
(Ozzy is barackrajongó!:))
És ennek kapcsán…NEM IS ÉRTEM?!…hogy miért hanyagoltam a sárgabarackos Slimet… jobb mint a rákóczis íz – naggyon barackos és még kis barack darabok is vannak benne. Egyszerűen egy ÜDESÉG a nyárra!
Az a különbség, hogy ennek sokkal intenzívebb a sárgabarack íze – így ha Te is nyáron megvadulsz a gyümölcsös shake-kért, akkor ezt MOST teszteld le! A sárgabarckos Slim is itt van!
Még egy tipp! Aki ismer, tudja, hogy nagyon szeretem a szinte kalóriamentes ízesítőporokat is használni – mert kalóriák nélkül egyszerűen azt az ízt kapom – pl. a túrókrémembe, megunt fehérjémbe – amire vágyom. Nemcsak a kalóriacsökkentés miatt – de nem mindig van itthon eper, banán, barack… így ezekkel a porokkal simán pótolható.
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Így ha épp NINCS SZEZONJA a baracknak, vagy nincs barackos fehérjéd – akkor ezekkel a gyümis ízesítőkkel egyből finom (mellékízmentes!!!) gyümölcsmámort kapsz. Itt a videóban mesélek róluk:) :
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd ki habosra vízzel. (Víz azért kell bele, mert ezek a magasabb rosttartalmú lisztek jobban beszívják a nedvességet, és nem lesz jó a piskóta)
A száraz hozzávalókat is keverd össze.
A tojásfehérjét felverjük - legyen tartása habnak de nem kell betonkeményre. Keverjük óvatosan bele a sárgás részt, majd a szilárdat, 3 részletben. ÓVATOSAN, ne törjön össze a hab!!
Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm forma ALJÁT - oldalát nem kell. Öntsük bele a tésztát és
előmelegítve, 180 fokon 25 percig süssük - tűpróbával ellenőrizd.
A krémhez
A vaníliás pudingot főzd meg, majd a hideg vízben felpuhított lapzselatinokat egyenként keverd még forrón bele. Ha kihűt mehet bele a túró és a fehérjepor. Végül a kockára vágott barack.
Ha kihűlt a piskóta, vágd 3 fele, és töltsd be a krémmel. Én a tetejére már csak por-eritrites szórást tettem és gyümiket.
Érdemes a hűtőben 3 órát pihentetni, hogy a piskóta kicsit bepuhuljon - bár ez pihepuha... és a krém is szilárduljon.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.