Édesburgonyás zsemle, a legkiválóbb diétás szendvicsalapnak!

Bármennyire is vonzóak és finomak, a különböző pékáruk nem igazán férnek bele az egészséges táplálkozásba. A fehér liszt élettani hatásai közel sem mondható jónak, még ha nem is az elhízás oldaláról közelítjük meg a dolgok. Ennek ellenére egy gusztusos szendvicset bármikor el tudsz készíteni magadnak, főleg ha az alapot egy saját magad által elkészített zsömle adja!

Szendvics

Hozzávalók:

Diétás szendvics alap

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

A szezámmag kivételével hozzávalókat alaposan gyúrd össze egy tálban. Ha túl ragadósnak találod, akkor adj még hozzá egy kicsit több rizslisztet és kókuszlisztet.

Formázz belőlük kis “bucikat”, szórd meg egy kevés szezámmaggal a tetejüket, majd helyezd egy tapadásmentes sütőlapra vagy tepsibe és süsd kb. 20 percen át. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, hogy biztosan kellőképpen átsültek-e a zsömik.

Miután kihűltek, vágd ketté és ízlésednek megfelelően készíts belőlük szendvicset.

edes-burgonya-glutenmentes-zsomle

Forrás: ProteinPow

Nagy Csilla

Nagy Csilla

A Peak főszerkesztője vagyok, részt veszek a termékfejlesztésekben és projektvezetőként a különbőző feladatokban. Korábban fitnesz modellként indultam versenyeken, már már ugyan a versenyzéssel felhagytam, de az egészséges életmód így is az életem részét képezi.
Nagy Csilla
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *