A diétád slágere lesz a cukor- és lisztmentes epres sajttorta! Alapoktól a krémig!

Most azonnal ennél egy isteni finom sütit? Unod már a megszokott zabpelyhes édességeket? Hogy ne rohanj el a legközelebbi cukrászdába egy „normális” sütemény után, most egy nagyon könnyű, finom tortát mutatok neked. Én is most először készítettem sajttortát, büszkén mondhatom, nagyon elégedett vagyok vele. Hidd el, Te is az leszel!

Eredetileg a cukros változatok nem csak sajtot használnak fel alapanyagként, hanem változó arányban tejfölt és tejszínt is. Ha gondolod, kipróbálhatod úgy is, de tisztán sajttal is tökéletes lesz. A Lidl-ben kapható „Félzsíros friss sajt” 1 kg-os vödrös kiszerelésben, ezt vásárold meg hozzá. Az állaga és az íze mascarpone-tejföl-túró határon van, 729 Ft az 1 kg. 25 dkg kekszből készül a torta alapja, ha nem sajnálod az időt, készítsd el (van egy nagyon egyszerű alapreceptem, én azt használtam fel most is), vagy vegyél diabetikus édes zabpelyhes-, esetleg teljes kiőrlésű kekszet. Lássuk a receptet!

Hozzávalók a kekszhez:

Elkészítés:

A hozzávalókat kanállal keverd össze, majd evőkanállal halmozd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 170 fokon kb 20 perc alatt megsül. 20-25 db keksz lesz belőle mérettől függően. Ez a recept nagyon jól variálható, magában, vagy más sütikhez is fel tudod használni.

Sajttorta

Hozzávalók a tortához:

  • 25 dkg zabpelyhes keksz (amit a fenti recept szerint magadnak megsütsz vagy előre elkészített verziót is használhatsz alapul)
  • 10 dkg light vaj esetleg kókuszzsírral is ki lehet próbálni
  • 1 kg félzsíros friss sajt vagy light Mascarpone
  • 12 dkg eritritol
  • 3 ek. keményítő/tejszín ízű pudingpor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 egész tojás
  • 1 zselatin
  • eper

Diétás sajttorta

Elkészítés:

25 dkg kekszet darálj le és keverd össze a felolvasztott vajjal/kókuszzsírral.

Bélelj ki sütőpapírral egy tortaformát, majd nyomkodd bele a vajas-kekszes keveréket.

A friss sajtot 12 dkg eritritollal, 3 ek. keményítővel, 2 tojássárgájával, majd egyenként a 3 tojással kevert össze jó alaposan.

A krémet öntsd a kekszes alapra.

Egy forró vízzel teli tepsit rakj a sütő alsó részébe. A tortát sütőrácsra helyezd, középre.

Ne ijedj meg, sokáig sül, kb. 60 percig 170 fokon. A gőz kell neki, nem fog odaégni.

Miután megsült, hideg helyen pihentesd egy éjszakán át vagy legalább addig, amíg teljesen kihűl.

A szeletelt epreket rakd a tetejére, majd a leírásnak megfelelően készítsd el a zselatint és öntsd rá a tortára.

Ugye milyen gusztusos?

epres-sajttorta-cukormentes

Király Hedvig

Király Hedvig

Biológus-közgazdász, 3 gyermekes édesanya, orvostanhallgató.
Király Hedvig
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

A diétád slágere lesz a cukor- és lisztmentes epres sajttorta! Alapoktól a krémig!
6 szavazat, 4.33 átl. szavazat (86% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

4 hozzászólás

A diétád slágere lesz a cukor- és lisztmentes epres sajttorta! Alapoktól a krémig!
6 szavazat, 4.33 átl. szavazat (86% pont)
11677
Diétás főzőcske, Édességek
, , ,