-+=
Olvasási idő: 2 perc

dietas_sajttorta_receptEgyszerűen imádom a sajttortát. Régen mindig is olyan fura volt számomra, hogyan is lehet sajttól finom tortát sütni, nagyjából úgy, ahogyan a répatortáról is gondoltam. Mára már mindkettő a kedvencemmé vált és szívesen készítem el diétás változatban. A hétvégén egy sajttorta variációt ötleteltem ki. Narancsos-csokis-vaníliás ízvilág:)

Sajttorta

Számomra kicsit nehéz konkrét receptet írásba foglalni, mivel általában szemmértékre adom hozzá a hozzávalókat, sosem méregetem. De azért megpróbálom.

Hozzávalók a tésztához:

  • 60g csokis fehérjepor (lehetőleg kazein alapú)
  • 1-2 evőkanál zsírszegény kakaópor (ki mennyire szereti kakaósan)
  • 80g kókuszliszt
  • 30g őrölt mandula
  • 3 tojás (ebből csak 1 sárgája)
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • édesítő
  • rumaroma
  • 1 evőkanál cukrozatlan narancslekvár
  • 2-3 tk. sütőpor

Diétás sajttorta

Hozzávalók a krémhez:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  • 250g light Mascarpone, vagy Philadelphia sajtkrém (nekem a Mascarpone mindig jobban bevált)
  • 250g rikotta (csinálhatod dupla adag Mascarpone-val is, én kicsit lágyítani akartam az állagán, hogy ne legyen olyan tömény)
  • 60g vaníliás fehérje (kazein alapú)
  • édesítő
  • cukrozatlan narancslekvár
  • zselatin

Elkészítés:

Keverd össze a fehérjeport, kókuszlisztet, sütőport, mandulaőrleményt és a kakaóport, lekvárt és a rumaromát egy nagyobb tálban. Verd fel a tojásokat az édesítővel és kókuszzsírral, majd keverd hozzá a kakaós alaphoz. Nagyjából összeálló állagot kell, hogy kapj, ha egy kicsit hígnak látod tegyél még hozzá a száraz összetevőkből. Hígítani pedig kókusztejjel vagy kevés vízzel tudod. Az állagot nagymértékben befolyásolja a proteinpor is, amit használsz. A masszát nyomkodd bele egy kisebb tortaforma aljába, majd tedd a sütőbe és kb. 170 fokon süsd 10-15 percig. Miután kész vedd ki és hagyd, hogy teljesen kihűljön.

Ezalatt el is készítheted a krémet. A Mascarpone-t keverd össze a rikottával, édesítővel, fehérjeporral, narancslekvárral, majd add hozzá a zselatint is. Legjobb, ha robotgéppel összedolgozod, hogy krémes állaga legyen. Tedd a hűtőbe, hogy egy kicsit meg tudjon dermedni.

Miután tészta teljesen kihűlt, és a sajtkrém is dermed, szépen lassan kanalazd rá a tésztára a krémet és simítsd el. Díszítheted narancshéjjal, vagy amivel csak szeretnéd. Fogyasztásid hűtőben tárold.

Egészségedre:)

dieatas_sajttorta_feherjevel

Peak Girls – Nagy Csilla

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.