Egyszerűen imádom a sajttortát. Régen mindig is olyan fura volt számomra, hogyan is lehet sajttól finom tortát sütni, nagyjából úgy, ahogyan a répatortáról is gondoltam. Mára már mindkettő a kedvencemmé vált és szívesen készítem el diétás változatban. A hétvégén egy sajttorta variációt ötleteltem ki. Narancsos-csokis-vaníliás ízvilág:)
Sajttorta
Számomra kicsit nehéz konkrét receptet írásba foglalni, mivel általában szemmértékre adom hozzá a hozzávalókat, sosem méregetem. De azért megpróbálom.
Hozzávalók a tésztához:
- 60g csokis fehérjepor (lehetőleg kazein alapú)
- 1-2 evőkanál zsírszegény kakaópor (ki mennyire szereti kakaósan)
- 80g kókuszliszt
- 30g őrölt mandula
- 3 tojás (ebből csak 1 sárgája)
- 1 evőkanál kókuszzsír
- édesítő
- rumaroma
- 1 evőkanál cukrozatlan narancslekvár
- 2-3 tk. sütőpor
Diétás sajttorta
Hozzávalók a krémhez:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 250g light Mascarpone, vagy Philadelphia sajtkrém (nekem a Mascarpone mindig jobban bevált)
- 250g rikotta (csinálhatod dupla adag Mascarpone-val is, én kicsit lágyítani akartam az állagán, hogy ne legyen olyan tömény)
- 60g vaníliás fehérje (kazein alapú)
- édesítő
- cukrozatlan narancslekvár
- zselatin
Elkészítés:
Keverd össze a fehérjeport, kókuszlisztet, sütőport, mandulaőrleményt és a kakaóport, lekvárt és a rumaromát egy nagyobb tálban. Verd fel a tojásokat az édesítővel és kókuszzsírral, majd keverd hozzá a kakaós alaphoz. Nagyjából összeálló állagot kell, hogy kapj, ha egy kicsit hígnak látod tegyél még hozzá a száraz összetevőkből. Hígítani pedig kókusztejjel vagy kevés vízzel tudod. Az állagot nagymértékben befolyásolja a proteinpor is, amit használsz. A masszát nyomkodd bele egy kisebb tortaforma aljába, majd tedd a sütőbe és kb. 170 fokon süsd 10-15 percig. Miután kész vedd ki és hagyd, hogy teljesen kihűljön.
Ezalatt el is készítheted a krémet. A Mascarpone-t keverd össze a rikottával, édesítővel, fehérjeporral, narancslekvárral, majd add hozzá a zselatint is. Legjobb, ha robotgéppel összedolgozod, hogy krémes állaga legyen. Tedd a hűtőbe, hogy egy kicsit meg tudjon dermedni.
Miután tészta teljesen kihűlt, és a sajtkrém is dermed, szépen lassan kanalazd rá a tésztára a krémet és simítsd el. Díszítheted narancshéjjal, vagy amivel csak szeretnéd. Fogyasztásid hűtőben tárold.
Egészségedre:)
Peak Girls – Nagy Csilla
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!