-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis nagyon látványos és finom, nem utolsó sorban pedig fehérjében gazdag süti receptjét osztom meg veled. Az alap egy zabpelyhes-kókuszlisztes csokis ízű kosárka, amit epres-fehérjés túrókrémmel töltöttem, ami egyébként fagyi ízű. 😀

Hozzávalók (6 db szilikonos muffinhoz):

  • 50 g sovány krémtúró
  • 40 g kókuszliszt
  • 20 g zabpehely
  • 20 g zabliszt (vagy darált zabpehely)
  • 10 g zsírszegény kakaópor
  • 1 tojás
  • édesítő ízlés szerint (én 20 g 4x-es erősségű eritrit-stevia keveréket használtam)
  • kevés víz

A töltelékhez és a díszítéshez:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 200 g sovány krémtúró
  • 100 g eper (lehet friss, vagy fagyasztott is)
  • 20 g epres fehérjepor
  • édesítő ízlés szerint (én 20 g 4x-es erősségű eritrit-stevia keveréket használtam)

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, közben készítsd el a kosárkák alapját. Ehhez egyszerűen keverj össze minden hozzávalót és annyi vizet adj hozzá amennyit felvesz úgy, hogy egy puha, de gyúrható és egyben kenhető állagú masszát kapj. Ezzel béleld ki a muffinformáidat úgy, hogy középen maradjon hely a tölteléknek. Süsd készre a formákat, kb. 20 perc kell nekik, de figyeld őket, mert minden sütő más.

Amíg sülnek a kosárkák, készítsd el a krémet. Ehhez turmixold össze a hozzávalókat, ha kell, pici vizet tehetsz hozzá, de csak óvatosan, nehogy folyós legyen. Az eperből tegyél félre párat, mert a díszítéshez fog kelleni.

A kész és kissé kihűlt kosárkákat töltsd meg a túrókrémmel és a tetejüket díszítsd eper darabkákkal. Hűtőben tárold tálalás előtt.

Tápanyagtartalom:
1 db sütiben: 105 kcal, 12 g fehérje, 9 g szénhidrát, 2 g zsír

eperhab

eperhabos süti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.