Egy egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis nagyon látványos és finom, nem utolsó sorban pedig fehérjében gazdag süti receptjét osztom meg veled. Az alap egy zabpelyhes-kókuszlisztes csokis ízű kosárka, amit epres-fehérjés túrókrémmel töltöttem, ami egyébként fagyi ízű. 😀
Hozzávalók (6 db szilikonos muffinhoz):
- 50 g sovány krémtúró
- 40 g kókuszliszt
- 20 g zabpehely
- 20 g zabliszt (vagy darált zabpehely)
- 10 g zsírszegény kakaópor
- 1 tojás
- édesítő ízlés szerint (én 20 g 4x-es erősségű eritrit-stevia keveréket használtam)
- kevés víz
A töltelékhez és a díszítéshez:
- 200 g sovány krémtúró
- 100 g eper (lehet friss, vagy fagyasztott is)
- 20 g epres fehérjepor
- édesítő ízlés szerint (én 20 g 4x-es erősségű eritrit-stevia keveréket használtam)
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, közben készítsd el a kosárkák alapját. Ehhez egyszerűen keverj össze minden hozzávalót és annyi vizet adj hozzá amennyit felvesz úgy, hogy egy puha, de gyúrható és egyben kenhető állagú masszát kapj. Ezzel béleld ki a muffinformáidat úgy, hogy középen maradjon hely a tölteléknek. Süsd készre a formákat, kb. 20 perc kell nekik, de figyeld őket, mert minden sütő más.
Amíg sülnek a kosárkák, készítsd el a krémet. Ehhez turmixold össze a hozzávalókat, ha kell, pici vizet tehetsz hozzá, de csak óvatosan, nehogy folyós legyen. Az eperből tegyél félre párat, mert a díszítéshez fog kelleni.
A kész és kissé kihűlt kosárkákat töltsd meg a túrókrémmel és a tetejüket díszítsd eper darabkákkal. Hűtőben tárold tálalás előtt.
Tápanyagtartalom:
1 db sütiben: 105 kcal, 12 g fehérje, 9 g szénhidrát, 2 g zsír