Az idei ribizli szezont egy finom energiafeltöltő turmix recept indította be, melyet most ez az ínycsiklandozó mini kalács követ!
Ne lepődjetek meg, ha egy ideig csak ribizlis dolgokkal rukkolok elő! Eddig minden évben lekvárt főztem a kertünkben termő rengeteg ribizliből, de idén sajnos fizikai korlátokba ütköztem, így nem tudok nehezet emelni, és ezért le kellett mondanom a lekvár főzésről.
De sütni-főzni minimálisan még tudok, ezért az elkövetkezőkben ribizlis receptekkel foglak Titeket bombázni, így mindenki jól jár: a gyümölcs sem marad a bokron, finomat eszik a család, és mindenki más is, aki kipróbálja ezeket a recepteket. 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Szóval csapjunk is bele a sütésbe, hiszen nincs is jobb reggelindító falat, mint a foszlósra kelt kalács, amelyben a ribizli fanyarkás íze jól kiegészíti a vaníliás túróét!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
személy
|
- 50 dkg liszt (diétádnak megfelelő)
- 1 kk só
- 30 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 3 dl zsírszegény tej
- 4 evőkanál édesítőszer
- 1 db tojás
- 5 dkg light margarin
- 25 dkg zsírszegény túró
- 2 evőkanál édesítő
- 30 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 1 db reszelt citromhéj
- 1 db tojás
- 5-6 fürt ribizli
- 1 db tojás
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Kenéshez
|
- Rakjuk egy edénybe a tészta alapanyagait, és dagasszuk ki alaposan. Ne ijedjünk meg, a jó foszlós kalács recept titka a lágy tészta. Ez persze nem azt jelenti, hogy folynia kell! 🙂
- Meleg, sötét helyen kelesszük 1 órán át, amíg a duplájára nem kel.
- Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságura. Pogácsaszaggatóval (én 5 cm átmérőjűt használtam) szaggassuk ki, majd helyezzük őket egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A korongok közepét nyomkodjuk be a hüvelykujjunkkal úgy, hogy a tészta azért ne szakadjon át.
- Kenjük le a korongok karimáit a felvert tojással.
- Vegyünk elő egy tiszta tálat a töltelékhez, rakjuk bele az alapanyagait, és jó alaposan dolgozzuk össze.
- A töltelékből kb. 1 púpos teáskanálnyit rakjunk a tésztakorongok mélyedéseibe.
- Ha mindegyiket megtöltöttük, hagyjuk kelni még 30 percet.
- A megmosott és lecsepegtetett ribizliket nyomkodjuk tetszés szerint a töltelékbe.
- Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt, 180 °C-on, hőlégkeveréssel süssük készre.