-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az idei ribizli szezont egy finom energiafeltöltő turmix recept indította be, melyet most ez az ínycsiklandozó mini kalács követ! 

Ne lepődjetek meg, ha egy ideig csak ribizlis dolgokkal rukkolok elő! Eddig minden évben lekvárt főztem a kertünkben termő rengeteg ribizliből, de idén sajnos fizikai korlátokba ütköztem, így nem tudok nehezet emelni, és ezért le kellett mondanom a lekvár főzésről.

De sütni-főzni minimálisan még tudok, ezért az elkövetkezőkben ribizlis receptekkel foglak Titeket bombázni, így mindenki jól jár: a gyümölcs sem marad a bokron, finomat eszik a család, és mindenki más is, aki kipróbálja ezeket a recepteket. 🙂

Totálisan Ingyenes a kiszállítás! + 33%OFF mindenre! Csak pár nap!

Szóval csapjunk is bele a sütésbe, hisz nincs jobb reggelindító falat, mint a foszlósra kelt kalács, melyben a ribizli fanyarkás íze jól kiegészíti a vaníliás túróét!

Tápanyagadatok
Ribizlis túrós kalácskák
Mennyiség egy adagban (100g)
Energia (kcal) 170 Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4g 6%
Szénhidrát 18g 6%
Fehérje 11g 22%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
személy
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Kenéshez
  • 1 db tojás
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
személy
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Kenéshez
  • 1 db tojás
Elkészítés
  1. Rakjuk egy edénybe a tészta alapanyagait, és dagasszuk ki alaposan. Ne ijedjünk meg, a jó foszlós kalács recept titka a lágy tészta. Ez persze nem azt jelenti, hogy folynia kell! 🙂
  2. Meleg, sötét helyen kelesszük 1 órán át, amíg a duplájára nem kel.
  3. Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságura. Pogácsaszaggatóval (én 5 cm átmérőjűt használtam) szaggassuk ki, majd helyezzük őket egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. A korongok közepét nyomkodjuk be a hüvelykujjunkkal úgy, hogy a tészta azért ne szakadjon át.
  5. Kenjük le a korongok karimáit a felvert tojással.
  6. Vegyünk elő egy tiszta tálat a töltelékhez, rakjuk bele az alapanyagait, és jó alaposan dolgozzuk össze.
  7. A töltelékből kb. 1 púpos teáskanálnyit rakjunk a tésztakorongok mélyedéseibe.
  8. Ha mindegyiket megtöltöttük, hagyjuk kelni még 30 percet.
  9. A megmosott és lecsepegtetett ribizliket nyomkodjuk tetszés szerint a töltelékbe.
  10. Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt, 180 °C-on, hőlégkeveréssel süssük készre.

Ribizli fehérje turmix ITT!

ribizlis túrós kalácskák

fitt ribizlis túrós kalácskák

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!