-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Több évvel ezelőtt nővéremtől kaptam ezt a receptet, egy ausztrál újságban talált rá. Nagyon finom, könnyed, krémes, nyári hűsítő édesség.

Sajtkrém

Hozzávalók:

  • 150 g darált keksz (én magam sütöttem Slim Secret protinből)
  • 100 g vaj
  • 250 g light mascarpone krémsajt
  • 1 cs. hagyományos vanília puding vagy proteinpuding
  • 2 ek. vaníliás vagy fehér csokis fehérjepor
  • kb. 20 g édesítő, de természetesen mehet bele több is, ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen, nem árt közben kóstolgatni.
  • 300 g eper
  • 18 cm átmérőjű tortaformában készítjük vagy tálalhatjuk üvegpoharakban is.

Sajtkrém süti

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

1. A darabokra tört vagy darált kekszet, a felolvasztott vajjal kikeverjük, beleöntjük a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára és 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.

2. Az eredeti recept főzés nélküli vanília pudingot írt, de én jobban szeretem a főzőset, ezért így készítettem. Tehát a vanília pudingot 3 dl vízzel és egy csomag xilit alapú vaníliás édesítővel megfőztem, majd félreraktam hűlni. Miután kihűlt 250 g mascarpone krémsajttal kikeverem és ráöntöm a kekszes rétegre.

3. 300 g epret botmixerrel ledaráljuk és ez lesz az utolsó réteg. Tortánál legalább egy éjszakát pihentessük a hűtőben, pohárkrémnél 4-5 órát, ha fagyasztóba tesszük jégkrém tortaként is tálalható.

Hűsítő, finom, igazi nyári süti!

epres-sajtkrem-feherjevel

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.