Több évvel ezelőtt nővéremtől kaptam ezt a receptet, egy ausztrál újságban talált rá. Nagyon finom, könnyed, krémes, nyári hűsítő édesség.
Sajtkrém
Hozzávalók:
- 150 g darált keksz (én magam sütöttem Slim Secret protinből)
- 100 g vaj
- 250 g light mascarpone krémsajt
- 1 cs. hagyományos vanília puding vagy proteinpuding
- 2 ek. vaníliás vagy fehér csokis fehérjepor
- kb. 20 g édesítő, de természetesen mehet bele több is, ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen, nem árt közben kóstolgatni.
- 300 g eper
- 18 cm átmérőjű tortaformában készítjük vagy tálalhatjuk üvegpoharakban is.
Sajtkrém süti
Elkészítés:
1. A darabokra tört vagy darált kekszet, a felolvasztott vajjal kikeverjük, beleöntjük a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára és 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.
2. Az eredeti recept főzés nélküli vanília pudingot írt, de én jobban szeretem a főzőset, ezért így készítettem. Tehát a vanília pudingot 3 dl vízzel és egy csomag xilit alapú vaníliás édesítővel megfőztem, majd félreraktam hűlni. Miután kihűlt 250 g mascarpone krémsajttal kikeverem és ráöntöm a kekszes rétegre.
3. 300 g epret botmixerrel ledaráljuk és ez lesz az utolsó réteg. Tortánál legalább egy éjszakát pihentessük a hűtőben, pohárkrémnél 4-5 órát, ha fagyasztóba tesszük jégkrém tortaként is tálalható.
Hűsítő, finom, igazi nyári süti!