Tisztán enni jó! Tisztán enni kell(ene)! Viszont tisztán enni, nem olyan könnyű, ha egyszerre kell napokig úgy utaznod, hogy a hűtés nem megoldható, az utazás alatt rohanva étkezned, és még nem is szeretnéd mindig ugyanazt fogyasztani. Ugyan, ez a sütemény nem nulla szénhidráttartalmú, viszont nem tartalmaz hozzáadott cukrot és a benne lévő magas rosttartalom miatt sokáig laktat. Hála az MCT olajnak még 1-2 nap múlva is finom puha.
Hozzávalók (12 nagy vagy 15-20 kicsi muffinhoz):
- 120 g aszalt szilva
- 3 egész tojás
- 100 g fehérjepor rumos csokis vagy oreós
- 1 evőkanál MCT olaj
- 2-3 evőkanál mandulatej/szójatej (vagy más diétánknak megfelelő tej)
- 1 csomag sütőpor (aki gluténérzékeny ügyeljen, hogy gluténmentest használjon)
- 50 g bambuszrostliszt
- 20 g csökkentett zsírtartalmú kakaópor
- 3 csapott evőkanál útifű maghéj
- kb. 200 g barna rizsliszt (függ a tojás méretétől, és, hogy mennyi vizet raktunk bele)
- + szegfűszeg (ízlés szerint én egy csapott kávéskanálnyit használtam)
- + víz
Elkészítés:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
2. Az aszalt szilvát öntsük le forró vízzel, hagyjuk 1-2 percig dagadni, majd turmixoljuk össze.
3. A leturmixolt aszaltszilvát keverjük el az olajjal, a tejjel.
4. A joghurtállagúra a vízzel
5. Keverjük a fehérjeport és a felvert tojásokat az aszaltszilvás masszához.
6. Keverjük bele a szegfűszeget és a sütőport.
7. Keverjük el benne az útifűmaghéjat, kakaóport, a bambuszrostlisztet, majd adagoljunk hozzá annyi rizslisztet, hogy sűrű puding állagú (még épphogy folyós) masszát kapjunk.
8. Kanállal osszuk el a szilikonos muffin forma mélyedéseiben (hagyományos forma esetén kenjük és lisztezzük ki a mélyedéseket!).
9. 170 °C-s sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sül. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Jó étvágyat hozzá!