Nem véletlen, hogy a banánkenyér évek óta ekkora népszerűségnek örvend. Igazán egyszerű és finom sütemény, ahol a variációk száma szinte végtelen. Nem elég, hogy ez a változat is egy edényben, szuper gyorsan elkészül, emellett még sokáig el is áll, ráadásul még alakbarát is:
Hozzávalók 20-25 szelethez:
- 150 g barna rizsliszt
- 52 g Peak Slim Secret fehérjepor (citromos túró ízű)
- (275 g) 3 érett banán
- 200 ml mandulatej
- 2 tojás
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só, 1 csapott teáskanál fahéj (vagy más fűszer)
Elkészítés:
1. Turmixoljuk le a három banánt egy tálban.
2. Keverjük bele a 2 felvert tojást.
3. Adagoljuk hozzá a 200 ml mandulatejet.
4. Keverjük el a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat
5. Keverjük bele a Peak Slim Secret fehérjeport.
6. Lassan adagoljuk hozzá a barna rizslisztet.
7. Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt őzgerincformába.
8. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 180°C-n süssük 30-35 percet. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni.
Igazi finom, nedves banánkenyér lesz a végeredmény. A fahéj amellett, hogy nagyszerű ízt ad a süteményünknek, segíti az emésztést és a zsírégetést is. A fehérjepor lassabb emésztése és a barna rizsliszt a viszonylag alacsony glikémiás indexe (GI: fajtától függően 40-60) miatt sokáig laktat. Lezárható dobozban akár egy hétig is eláll.
Apukákon és unokaöcsiken is tesztelt a recept!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Villámgyors, fehérjeben gazdag, diétás banánkenyér" című cikkhezNagyon finom ès egèszsèges! Ez az új kedvencünk a fèrjemmel!