-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Nem véletlen, hogy a banánkenyér évek óta ekkora népszerűségnek örvend. Igazán egyszerű és finom sütemény, ahol a variációk száma szinte végtelen. Nem elég, hogy ez a változat is egy edényben, szuper gyorsan elkészül, emellett még sokáig el is áll, ráadásul még alakbarát is:

Hozzávalók 20-25 szelethez:

  • 150 g barna rizsliszt
  • 52 g Peak Slim Secret fehérjepor (citromos túró ízű)
  • (275 g) 3 érett banán
  • 200 ml mandulatej
  • 2 tojás
  • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só, 1 csapott teáskanál fahéj (vagy más fűszer)

Elkészítés:

1. Turmixoljuk le a három banánt egy tálban.

2. Keverjük bele a 2 felvert tojást.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

3. Adagoljuk hozzá a 200 ml mandulatejet.

4. Keverjük el a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat

5. Keverjük bele a Peak Slim Secret fehérjeport.

6. Lassan adagoljuk hozzá a barna rizslisztet.

7. Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt őzgerincformába.

8. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 180°C-n süssük 30-35 percet. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni.

Igazi finom, nedves banánkenyér lesz a végeredmény. A fahéj amellett, hogy nagyszerű ízt ad a süteményünknek, segíti az emésztést és a zsírégetést is. A fehérjepor lassabb emésztése és a barna rizsliszt a viszonylag alacsony glikémiás indexe (GI: fajtától függően 40-60) miatt sokáig laktat. Lezárható dobozban akár egy hétig is eláll.

Apukákon és unokaöcsiken is tesztelt a recept!

BANANA BREAD, Food Network Kitchen, Food Network, Flour, Baking Soda, Baking Powder, Eggs, Sugar, Bananas, Vanilla, Vegetable Oil, Cinnamon


banánkenyér

banánkenyér recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!