Üdítő, friss tavaszi desszert, ami percek alatt elkészíthető és nagyon mutatós, ráadásul, ahogy megszokhattad, szuper fehérjeforrás elhanyagolható mennyiségű szénhidráttal és zsírral. A málna és a lime nagyszerű párost alkot, de természetesen a recept nagyon jól működik egyéb szezonális bogyós gyümölcsökkel is, így kerülhet bele friss eper, áfonya vagy ribizli is.
Hozzávalók:
- 250 g sovány , natúr krémtúró
- 50 g light krémsajt (sótlan verziót keressetek, pl.: Philadelphia Light nagyon jól működik ebben a receptben)
- 50 g zsírtalanított, szemcsés kókuszliszt (mandulaliszttel is működik )
- 15 g Peak Slim Secret Protein citromos-túró ízben vagy Peak Delicious Whey fehérjepor vaníliás ízben
- 2-3 gramm útifű maghéj (cserélhető +15 gramm kókuszliszttel)
- 20 g 1:4 édesítőszer, vagy egyéb édesítő ízlés szerint
- 50 g friss málna
- 1 lime reszelt héja és frissen facsart leve
- 1/2 citrom frissen facsart leve (és ízlés szerint héja )
- vaníliarúd kikapart magja
- ízlés szerint kerülhet bele még egy csipet reszelt narancshéj, fahéj, stb.
Elkészítés:
A hozzávalókat a friss málna kivételével összedolgozzuk. Vigyázzunk, hogy a citrusok reszelésekor a fehér, keserű héjból ne kerüljön a masszába! Amikor már homogén a massza, hozzáadhatjuk a málnát.
Óvatosan keverjük bele, hogy ne törjön teljesen szét, inkább csak márányozzák a málnaszemek a krémet. Ezután megnedvesített kézzel formázzunk kis méretű gombócokat. Meghempergethetjük kókuszreszelékben, mandulaforgácsban, vagy erithritol kristályban. (én ezt ezúttal kihagytam, mert nagyon tetszett, ahogy a málna gyönyörűen megfestette a tésztát. )
A kész gombócokat hagyjuk pihenni a hűtőben 1-2 órát, amíg a kókuszliszt és az útifű megduzzadnak, ezután lesz tökéletes állagú a cheesecake golyó.
Kalóriatartalom és makronutriensek 100 grammra vetítve ( az általam használt alapanyagokkal) :92 kcal
fehérje: 11,8 g
szénhidrát: 7 g
zsír: 1,5 g