Sütés nélküli sütiket mindenki szereti – nemcsak mert a melegben nem akarunk még melegebbet 🙂 – de most akár spórolós is lehet a sütő kikapcsolása 🙂
Szóval ez egy SÜTÉS NÉLKÜLI proteinbombaaa sütike – az Új Yummy feketeerdő fehérjeporával készült az alja – és nem zsírral lett összetapasztva – szóval, IGEN, lehet este is enni! Már TÖBBSZÖR csináltam, de újra kérik folyton – itt például a meggyes verziót láthatjátok.
Ami miatt tényleg DIÉTÁS, és én is eszem este:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
— le van csökkentve a zsír benne – vagyis a kekszes alapot NEM vajjal-margarinnal ragasztjuk össze, hanem tej és fehérjeporral, és a Yummy Vajas keksz porral.
— A kekszes port és a tölteléket is PLUSZ fehérjeporral javítottam – sokkal laktatóbb, pláne mert a Vegán fehérjét használtam. Ez kivételesen FINOM vegán fehérje (mandula fehérjéből) – és sokkal laktatóbb, nem puffasztó mint a tejsavó. Nem vegánként én ezért iszom.
— A keksz cukormentes, itt diétádtól függően válogathatsz. Sok diétás keksz nem olyan ízes – én ezért teszek bele kekszes cukimentes ízesítőport, olyan, mintha egy győriiiii keksz gyárat daráltam volna bele 🙂
— Nincs benne tejszín, nekem az is egy zsírdús valami volt – a túró és zselatin ugyanolyan finom és jó állagot ad.
Ezek amúgy (a Yummy és a Flav powder is) MENTES és VEGÁN cuccok – azaz szerintem minden diétába beilleszthető, ha pl. hasfájós vagy Te is, ezek segítenek. A Flav Powderben amúgy laktázbontó enzim is van!
Ha Te is gyomorfájós vagy – a MENTES csomag – 30%OFF kedvezménnyel jó szívvel ajánlom Neked is – (Ozzy kutyusé benne a mogyivaj:)) – de a Yummy fehérje és a Flav ízesítők is benne. ÍGY A LEGOLCSÓBB!
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 4 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 170 gramm cukormentes keksz
- 30 gramm Peak Yummy Vegan Protein-áfonya vanília
- 40 gramm tej folyamatosan adagold!
- 1 evőkanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g ez akkor MINDENKÉPP javasolt, finom"győri keksz" íze lesz
- 250 gramm rögös zsírszegény túró
- 100 gramm Skyr joghurt
- 1.5 csomag cukormentes tejszínes pudingpor
- 4.5 dl tej
- 50 gramm Peak Yummy Vegan Protein-áfonya vanília
- 6 db lapzselatin
- 200 gramm áfonya
- 1 teáskanál zselatin
- 50 ml víz
Hozzávalók
A kekszes alap - 18cm tortakarika
A krémhez
Tetejére
|
- A kekszet daráld le, tedd bele a proteint - és annyi tejet adj hozzá, hogy összegyúrható, keményebb tésztát kapjunk, mint pl. keksztekercs esetén. Az ízesítőpor ajánlott bele, mert kalóriák nélkül dobja fel az amúgy íztelen kekszes alapot!
- Nyomkodd a kekszet egy tortaformába - nekem kisebb, kb.18 cm átmérős - érdemes duplázni nagyobb forma esetén, 24-esben már mehet a dupla adag. Meg azért is mert finom, és 1 nap alatt elfogy 🙂
- A pudingot főzd meg, a zselatinlapokat áztasd hideg vízbe. A megfőtt pudingba keverd el egy mixerrel a túrót, Skyrt, és a fehérjeport. Édesítsd ha kell. Végül a zselatinlapokat egyenként, ha felpuhultak.
- Öntsd a kekszes masszára és kend el.
- Áfonyát kis vízzel melegítsd, forrald fel. Nem kell teljesen szétfőzni - épphogy "kocsonyásodnyon". A zselatint oldd fel vízzel, melegítsd meg (ne forrald) - és keverd az áfonyás cucchoz - végül öntsd a tortára.
- Innen a legnehezebb rész: kb 4 óráig hagyd dermedni, utána neki lehet esni!