-+=
Olvasási idő: 3 perc

Készítettél MÁR habcsókot? Vagy tervezted? PÁR DOLGOT TUDNOD KELL!

— az igazán stabil habcsókhoz RENGETEG cukorra van szükség. Próbálkozhatunk eritrittel – őszinte leszek, az eredmény nem lesz ugyanaz. A hab állaga plöttyedt lesz, és nem lesz ilyen szép fényes sem. Ahhoz hogy például a klasszikus habkarikát, vagy a nyomózsákból szép csillagokat tudj kinyomni, ahhoz kell a tartás, amit a cukor, és a technika ad.

— ráadásul az eritrit nem olcsó móka…. és a siker nem garantált, az biztos nem, hogy cukrászati szépségű karikáid lesznek…szóval sajnos KELL a cukor a stabil habhoz, ez van.

— a sütése kb. 3 óra, az elkészítés jó esetben 1 óra (kezdőként nekem dupla annyi volt, cukor és festékmázban úszott a konyha…:)) szóval pepecs meló, és jó ha letisztázod a családdal, hogy aznap van-e vacsorájuk…:))

Összegezve: jó buli a habcsók-project, de ha meg akarod kímélni magad és a konyhád a cukortól, akkor inkább gyerrre, és MERINGEZZ velünk, a VILÁG ELSŐ DIÉTÁS HABKRÉMJEIVEL! Ajánlom szeretettel!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Illetve, aki például cukrot fogyasztó családtagjainak akar kedveskedni, vagy dekort készíteni – esetleg egyszer élünk alapon önmagától sem vonja meg a habcsók által okozott cukorsokkot…. annak odaadom a TÉNYLEG MŰKÖDŐ habcsók receptemet. Íme!

A cukorról:

Akkor lesz szép, fényes, ha TISZTA és finomszemcsés cukorral dolgozunk. Nekem a porcukor vált be, de ha kristály van otthon, az is jó. Arra figyelj, hogy nagyszemű kristálycukor gubicsok ne kerüljenek bele, nyomkodd szét.

Még valami! Ha a cukor távol áll tőled, akkor fogadd szeretettel a MÁSODIK, és szintén LIMITÁLT kiadású Peak Szakácskönyvem, amelyet cukrászként készítettem el Neked – ámde full diétásan, hiszen én is diétázom. Vagyis nem is diéta, inkább frappáns receptekkel és sütikkel tartom a formát 😀 Ha érdekel a Szakácskönyvem, MOST meg tudod szerezni, ide KATTINTVA!


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 3 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
A habveréshez
  • 120 gramm tojásfehérje (4 db L-es tojás)
  • 150 gramm kristálycukor vagy porcukor
A sziruphoz
  • 250 gramm kristálycukor vagy porcukor
  • 80 gramm víz
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 3 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
A habveréshez
  • 120 gramm tojásfehérje (4 db L-es tojás)
  • 150 gramm kristálycukor vagy porcukor
A sziruphoz
  • 250 gramm kristálycukor vagy porcukor
  • 80 gramm víz
Elkészítés
  1. A sütőt melegiítsük elő 100 fokra. Minden eszközt készítsünk elő, ne akkor kapkodjunk, mikor már kész a hab!
  2. A tojásfehérjét a 150 g cukorral robotgépben elkezdjük felverni közepes fokozaton.
  3. Eközben a vízből és a másik adag cukorból szirupot főzünk: közepes lángon, gyakran kavargatva olvadjon fel a cukor. Akkor lesz jó, ha két ujjunkkal egy kicsi szirupot felvéve szálat tudunk húzni.
  4. Ezután vékony sugárban hozzácsurgatjuk a robotgépben verődő tojáshabunkhoz (ez még közepes fokozaton megy), majd magas fokozaton kihülésig habbá verjük - vagy a másik értékes jel, hogy a tojásfehérjénk fényes és masszív lesz, kiemelve a habverőt enyhén lefele hajolva, de tartva az állagot.) Ne lepődj meg ez 10-15 perc is lesz!
  5. Habzsákba tesszük és sütőpapírra vagy szilikon lapra nyomjuk a kis habcsókokat. Lehet színezni is - óvatosan, mert minden hozzáadott folyadék lazít az állagon!
  6. 100 fokon jó 3 órán át szárítjuk. A keletkező gőzt időnként ajtónyitással kiengedjük.

DIÉTÁS télies receptet ITT találsz!

habcsók

cukormentes habcsók

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.