Egy cukrász családjában természetesen a névnapok is tortával járnak – és nem is akármilyennel! A Párom kérése volt, mivel a nagy túrógombóc fan – hogy csináljam meg ezt tortában is!
Nézegettem a netes recepteket – az egyértelmű, hogy a piskótából CSAK A CUKRÁSZSULIS receptemet veszem alapul (persze kicsit meghackelve, diétásra…) – de a krém nemigen tetszett, hogy tele van grízzel. Nem szeretem a sütikbe a tömény krémeket (a vajas krémeket se…) – mindig Skyr joghurttal és tejszínnel játszom – és valamelyik AZONNAL EHETŐ Cukormentes SÜTIKRÉM kombójára.
Most a Peak Tejbegrízére esett a döntés, mivel ez a cucc SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY, és kevés is elég belőle, mivel a magas rosttartalma miatt tök jól „megfogja” a krémet! A Peak tejbegrízt amúgy önmagában is nagyon szeretem enni diétás vacsinak, mert minimál kalóriával laktat!
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Na de nézzük ezt a torta csodát!
Előkészítés | 45 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 6 db tojás
- 120 gramm fehér tönkölyliszt
- 35 gramm kókuszolaj
- 120 gramm eritrit
- 500 ml tej
- 1 db tejszínes pudingpor (40g)
- 60 gramm Peak Milky Grits tejbegríz - 54% fehérjével!
- 500 gramm túró közepesen krémes a legjobb!
- 0.5 dl tejszín
- 3 evőkanál Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém opcionális, de nagyon passzol a raffaellós íz bele!
- 1 zselatin fix por
- ízlés szerint édesítő
- 500 gramm Skyr joghurt
- 1.5 dl tejszín
- ízlés szerint édesítő
- 1 csomag zselatin fix por
Hozzávalók
A piskótához - 22 cm forma
A töltelék
A tetejére a "tejfölös" réteg
|
- PISKÓTA: A tojásokat válaszd ketté, a tojások sárgáját keverjük ki az olajjal. A tojásfehérjéket verjük habbá - kb 70%nál adjuk hozzá az eritritet. A sárgás-olajos részt lazítsuk kis habbal, majd óvatosan keverjük bele a masszába. Végül a lisztet forgassuk bele 3 részletben, spatulával. Előmelegítve 175 fokon süsd 35 percig, de tűpróbával ellenőrizd!
- A KRÉM: A tejet keverjük simára a grízzel, a pudinggal, és kevergetve főzzük sűrű krémmé, közben ízesítsük. A túrót a tejszínnel keverjük át, tegyük bele a fixálót és keverjük bele a már kissé kihűlt tejes krémbe. Itt tedd bele a Cocodreamet is!
- A torta tetején lévő krémhez szintén verjük fel a tejszínt, tegyük bele a zselatin fixet, és a Skyrt.
- ÖSSZEÁLLÍTÁS: A piskótalapokat vágd fel (én 3ba vágtam) és lekentem pici lekvárral, hogy szaftos maradjon. A krémből tegyél félre pár kanálnyit, majd a maradékot megfelezve beletöltötjük a tortába, majd a végén a "tejfölös" krém.
- A maradék krémből (esetleg ha kevés - én annak éreztem - plusz túró hozzáadásával) gombócokat formáztam, és darált cukimentes kekszbe hempergettem.
- Dekoráláshoz az epreket választottam - amiből legalább a család másik tagja is kapott, ha már a tortából nem 🙂