-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy cukrász családjában természetesen a névnapok is tortával járnak – és nem is akármilyennel! A Párom kérése volt, mivel a nagy túrógombóc fan – hogy csináljam meg ezt tortába is!

Nézegettem a netes recepteket – az egyértelmű, hogy a piskótából CSAK A CUKRÁSZSULIS receptemet veszem alapul (persze kicsit meghackelve, diétásra…) – de a krém nemigen tetszett, hogy tele van grízzel. Nem szeretem a sütikbe a tömény krémeket (a vajas krémeket se…) – mindig Skyr joghurttal és tejszínnel játszom – és valamelyik AZONNAL EHETŐ Cukormentes SÜTIKRÉM kombójára.

Most a Peak Tejbegrízére esett a döntés, mivel ez a cucc SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY, és kevés is elég belőle, mivel a magas rosttartalma miatt tök jól “megfogja” a krémet! A Peak tejbegrízt amúgy önmagában is nagyon szeretem enni diétás vacsinak, mert minimál kalóriával laktat!

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Na de nézzük ezt a torta csodát!


Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótához - 22 cm forma
  • 6 db tojás
  • 120 gramm fehér tönkölyliszt
  • 35 gramm kókuszolaj
  • 120 gramm eritrit
A töltelék
A tetejére a "tejfölös" réteg
  • 500 gramm Skyr joghurt
  • 1.5 dl tejszín
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 csomag zselatin fix por
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótához - 22 cm forma
  • 6 db tojás
  • 120 gramm fehér tönkölyliszt
  • 35 gramm kókuszolaj
  • 120 gramm eritrit
A töltelék
A tetejére a "tejfölös" réteg
  • 500 gramm Skyr joghurt
  • 1.5 dl tejszín
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 csomag zselatin fix por
Elkészítés
  1. PISKÓTA: A tojásokat válaszd ketté, a tojások sárgáját keverjük ki az olajjal. A tojásfehérjéket verjük habbá - kb 70%nál adjuk hozzá az eritritet. A sárgás-olajos részt lazítsuk kis habbal, majd óvatosan keverjük bele a masszába. Végül a lisztet forgassuk bele 3 részletben, spatulával. Előmelegítve 175 fokon süsd 35 percig, de tűpróbával ellenőrizd!
  2. A KRÉM: A tejet keverjük simára a grízzel, a pudinggal, és kevergetve főzzük sűrű krémmé, közben ízesítsük. A túrót a tejszínnel keverjük át, tegyük bele a fixálót és keverjük bele a már kissé kihűlt tejes krémbe. Itt tedd bele a Cocodreamet is!
  3. A torta tetején lévő krémhez szintén verjük fel a tejszínt, tegyük bele a zselatin fixet, és a Skyrt.
  4. ÖSSZEÁLLÍTÁS: A piskótalapokat vágd fel (én 3ba vágtam) és lekentem pici lekvárral, hogy szaftos maradjon. A krémből tegyél félre pár kanálnyit, majd a maradékot megfelezve beletöltötjük a tortába, majd a végén a "tejfölös" krém.
  5. A maradék krémből (esetleg ha kevés - én annak éreztem - plusz túró hozzáadásával) gombócokat formáztam, és darált cukimentes kekszbe hempergettem.
  6. Dekoráláshoz az epreket választottam - amiből legalább a család másik tagja is kapott, ha már a tortából nem 🙂

túrógombóc

túrógombóc torta

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!