-+=
Olvasási idő: 2 perc

Van az úgy, hogy a legegyszerűbb receptek okozzák a legnagyobb örömet. Nemcsak azért, mert secc-perc alatt kész, és utána a konyha nem úgy fest, mintha egy trópusi vihar tevékenykedett volna helyetted… hanem mert nagyon finomak.

És meg fogtok lepődni! Nagyon diétás – nem mindenmetes, mert nem azért sütünk, hogy aztán nulla közeli kalóriával és energiával magunkra ejtsük a bemelegítő súlyt a teremben… – és csupa BESZEREZHETŐ hozzávaló van benne. Igen, amit akár a fél km-es körzetedben is meglelhetsz… de legalábbis nem kell őserdei expedíciót szervezni értük! 🙂

Túró, zab, protein. Az örök hármas, amivel akár száműzhetnének is egy lakatlan szigetre, hiszen szerintem minden nap tudnék mást készíteni belőle… 🙂 Így született ez a hétvégi kényeztető sütike…ami bizonyítja:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Lehet egészségesen és diétásan EGYSZERŰT és FINOMAT sütni…  amit fitt-élettől és “poroktól” távol álló családtagok is örömmel (és gyorsan, még nem figyelsz, hanem posztolsz…) megeszik…

ERRE szeretnélek Titeket megtanítani!

Diétásat, finomat és mutatósat sütni NEM NAGY DOLOG!!! Legalábbis nem nagyobb kihívás, mint a párunkkal megértetni, hogy miért van szükségünk minden évszakban (öhhh, najóóó..hónapban….) egy új kistáskára. 🙂

Tápanyagadatok
Szedres túrós muffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 100,3 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,6g 3%
Szénhidrát 8,9g 3%
Fehérje 9,7g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A szeder kivételével keverd össze alaposan az összes hozzávalót - én egy késes botmixert használtam, az gondoskodott arról. hogy aztán itt tényleg mindenki vegyüljön mindenkivel.
  2. Utána hajigáld bele a szedret - ne tessék spórolni, ő adja a muffinok lelkét! Ahogy sül, olyan lesz, mintha kis lekvárcseppek lennének benne!
  3. Melegítsd elő a sütőt, addig töltsd szilikonos formákba a tésztát.
  4. Süsd 20 percig közepes fokozaton.
  5. Ha megszilárdult és vadul illatozik, biztos kész! 🙂 Örvendünk, kivesszük és türelemmel várjuk, hogy kihűljön - csak utána buheráld ki a formákból. Hidd el, szépen ki fognak jönni, ha nem forrón molesztálod őket. Amúgy is hidegen a legfinomabb!

Több zabmuffin ITT!

túrós zabmuffin

szedres túrós zabmuffin

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!