-+=
Olvasási idő: 2 perc

Minden családban, szerintem az egyik kedvenc desszert a palacsinta. Na de kik a sós palacsinta kedvelője? Én nagyon!

Magyar konyha egyik nagy specialitása a Hortobágyi húsos palacsinta! Sok étteremben előételként tüntetik fel, ám nálam ez felér egy teljes adag főétellel is.

A hagyományos hortobágyi eléggé zsíros, és eredetileg borjúból készül, ám sokféle változata ismert már, hiszen van aki darált húsból, sertésből készíti.

Bármennyire is imádom, megmondom őszintén eléggé rég ettem, így itt volt az alkalom elkészítsem diéta barátabb módon ezt a különlegességet.

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

Alapja a Peak legújabb palacsintapor terméke, ami szerintem fényévekkel sokkal jobbra és finomabbra sikerült, mint az előző:

  • több, mint 50%-os fehérjében gazdag
  • hozzáadott kollagént tartalmaz
  • cukormentes
  • CSAK VÍZ KELL HOZZÁ!

Összevetve a hagyományos palacsintával, az értékeket nézve is sokkal diéta barátabb ez a palacsintapor:

  • 36 g fehérje – ellenben a hagyományossal , ami 8 g
  • 17 g szénhidrát– a hagyományosban 23 g
  • 7 g zsír – a hagyományban 8 g

Hogy fehérjetartalmát, tápértékét még pluszba növeljem, mindenki által kedvelt csirkemellfiléből készítettem.

Nálunk nagy sikere volt, egyszerűen mennyei!


Keyword palacsinta
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Szószhoz:
  • 2 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 400 gramm csirkemellfilé
Keyword palacsinta
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Szószhoz:
  • 2 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 400 gramm csirkemellfilé
Elkészítés
  1. Első körben a palacsinta hozzávalóit egy shakerben alaposan rázd össze, majd kalóriamentes olajspray-el kifújt palacsintasütőben süsd meg őket. Ha kész. rakd félre.
  2. Második lépésben: Csinálj egy jó pörkölt alapot: Hagymát, paprikát paradicsomot és a fokhagymát vágd fel apróra, majd kókuszzsíron jól párold meg. Fűszerezd! Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, majd főzd le róla a vizet. Ezt ismételd meg, még egyszer. Akkor lesz jó a pörköltalapod, ha nagyon sűrű pépet kapsz a hozzávalókból. Rakd bele az egész csirkemellfilét, majd öntsd fel megint vízzel, hogy ellepje azokat.
  3. Főzd addig, amíg a csirkemell teljesen megpuhul, majd vedd ki a szószból. Egy botmixerrel alaposan turmixold össze az alapot, és habard be. (Itt én minimális rizsliszttel habartam)
  4. A kész csirkemell husikat tépkedd szét, és rakd bele a palacsintákba.
  5. Formázz belőle batyukat.
  6. Utolsó lépésként, a behabart paprika mártással öntsd le a palacsintákat. Rakhatsz még rá plusz tejfölt, díszítheted petrezselyemzölddel.

hortobágyi palacsinta

hortobágyi palacsinta diétásan

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!