A piramis hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Hagyjuk kicsit állni, közben egy kevés édesítőszert (eritrit) kávédarálón ledarálunk. (szükség esetén darált kekszet vagy tejet adjunk még a tésztához, a lényeg, hogy ne tapadjon a kezünkhöz, könnyen formázható legyen)
A piramisformánk belsejét megszórjuk darált eritrittel. Megtöltjük az elkészített kekszes tésztánkkal. Mélyedést alakítunk ki benne, és megtöltjük a krémmel.(viszonylag szilárd állapotú legyen a krém, hogy ne folyjon ki belőle)
A formánkból óvatosan kiszedjük a piramisunkat. Díszítésként egy keksszel zárhatjuk a piramis alját.
A krém
A zsírszegény túrót a mandulatejjel, fehérjeporral csomómentesre keverjük. Az étkezési zselatint meleg vízben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a krémünkhöz és alaposan elkeverjük. Kis időre félre tesszük pihenni amíg a zselatintól elkezd megszilárdulni a krémünk.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.