Krumplis lángos vagy borsodi krumplilángos?
Mivel borsodi vagyok én is, annak idején rengeteg krumplilángost ettünk.
A kettő között csupán annyi a különbség, hogy míg a krumplis lángos a hagyományos lángos alapján készül, csak burgonyát is tesznek bele, míg a krumplilángos nem kelt tészta, hanem egyszerűen a serpenyőben kisütött lepényszerűség. Lehet belőle így akár palacsintát is csinálni, ha vékonyra sütöd meg!
Sőt, a krumplilángos remek alternatíva is volt nálunk maradékmentő kajának, hiszen, megmaradt krumplipüréből is el lehet készíteni.
Az eredeti krumplilángos recept lisztet, olajat és ugye burgonyát tartalmazz, eléggé sok szénhidrátot tartalmazz és nagyon zsíros.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Szóval most mivel diétásabb étrendet követek, ezt a receptet elkészítettem a Peak krumplipüréből!
Nos, abban nem voltam biztos, hogy ezt így lehet-e sütni , de sikerült! Nagyon szépen összeállt és az egészhez nem kellett se olaj, se liszt, CSAK VÍZ és nettó 2 perc alatt kész! Elhiszed?:D
Én egy adagot készítettem ebből a krumplipüréből, mert a magas rosttartalma miatt, tényleg laktató!
És, hogy miért diétás ez a krumplipüré?
- nos nincs benne semmilyen gyorsan felszívódó szénhidrát
- nagyon fini burgonyapelyheket tartalmazz- ettől áll össze!
- nagyon magas fehérjetartalma van -44%
- nagyon alacsony a zsírtartalma
Szóval ha nem is mindig, de egy-egy főétkezést vagy vacsit, simán ki tudsz belőle váltani. Ízre se aggódj, mert tényleg olyan, mint a hagyományos! 🙂
Ha szereted a gyorsan elkészíthető vacsikat, ebédet, akkor a ez az 5 PERC ALATT DIÉTÁS VACSI PAKK-ot mindenképp próbáld ki! Nálam vészesen fogy….
Mutatom is a diétás krumplilángos receptjét:
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 2 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm Peak Proteines Krumplipüré - 44% fehérjével
- 80 ml meleg víz
- Peak MCT olaj
- ízlés szerint natúr Skyr joghurt vagy light tejföl
- ízlés szerint light reszelt sajt
Hozzávalók
A krumplilángoshoz:
Tetejére:
|
- A krumplipüré port keverd el egy tálban a vízzel. Hagyd picit állni, hogy szívja be kicsit a vizet, tehát sűrűbb legyen.
- MCT olajjal kend be a palacsintasütőt, és kanalazd rá a masszát. Süsd meg az egyik oldalát, majd fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is 🙂
- Ha kész, rakj a tetejére light tejfölt vagy skyr joghurtot és reszelt sajtot. Ízlés szerint nyugodtan adhatsz hozzá fokhagyma granulátumot is, sót és borsot. Kész is!