-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Gyermekkorom kedvence a meggyes-mákos rétes, innen jött az ötlet, hogy hasonló ízvilágot alkossak meg diétás köntösben. Ha Te is kedveled a reform konyhát, diétázol vagy cukorbeteg vagy, készítsd el ezt az elronthatatlan villámsütit! A zabkorpás piskóta egy nagyon jól variálható alaprecept. Csak a fantáziád állhat a kreativitásod útjába! Mák helyett dióval vagy mandulával is nyugodtan kipróbálhatod, nem fogsz benne csalódni! Xilit helyett más természetes édesítőt is bátran használhatsz.

20*30 cm sütőben elkészítve, 18 szelet esetén 1 szelet: 100 kcal, mindössze 11 g szénhidrátot tartalmaz!

Piskóta

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált mák
  • 5 tojás
  • 4 ek. xilit vagy eritritol
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 ek. zabkorpa
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 4 ek. víz
  • 500 g meggy

Meggyes piskóta

Elkészítés:

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

1. A tojások fehérjét 2 ek. vízzel verd fel.

2. Külön edényben keverd össze a tojások sárgáját, 2 ek. vizet, a darált mákot, az édesítőt, a zabkorpát, a reszelt citromhéjat, szódabikarbónát és a lecsöpögtetett meggyet.

3. Óvatosan add hozzá a felvert fehérjét.

4. Halmozd sütőpapírral bélelt 20*30 cm tepsibe.

5. Kb 15-20 perc alatt 180 fokon süsd meg.

Ha tortát szeretnél készíteni, nyugodtan süsd meg ezt a süteményt tortaformában meggy és mák nélkül. Ha kakaós tésztát készítenél, akkor 2 evőkanál kakaóhoz rakj még hozzá 1 evőkanál vizet.

Látod, milyen egyszerű?!

meggyes_makos_piskota_recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!