Ezt a sütit teljesen véletlenül csináltam. Mini gyümölcstortákat szerettem volna készíteni a WheyCake proteines sütiporból. A kis formákban viszont túlságosan megnőttek a sütik, így nem tudtam rájuk díszítést tenni. Levágtam a kis „kalapjukat” és elkezdtem gondolkodni, vajon mit csináljak velük, miféle krémet töltsek beléjük?? Aztán eszembe jutott, hogy lehetne velük feketeerdő süti! Így hát szereztem meggyet, amit proteinpudinggal turmixoltam össze és light tejszínhabbal díszítettem. Ezekkel állítottam össze a félbevágott tésztát.
Hozzávalók (6 db sütihez):
- 125 g WheyCake fehérjés sütipor
- 20 g Peak mogyoróvaj (inkább hígabb állagú)
- kb. 1 dl + 0,5 dl víz
- 150 g magozott meggy
- 40 g CreamJoy vaníliás proteinpuding
- light tejszínhab (nekem 50 g fogyott)
Elkészítés:
A sütiport mérd ki, adj hozzá egy kis mogyoróvajat és kb. 1 dl vizet.
Adagold szilikonos formákba: kosárka, vagy mini gyümölcstortaforma a legjobb, de akár muffin formákba is mehet. Akkor lehet, hogy több süti is kijön a tésztából.
180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 12 percig. Ha minden igaz, jól fel fognak púposodni a sütik, akkor is, ha csak ¾-ig töltötted meg a formákat (mint én is). Vágd le a sütik tetejét, majd készítsd el a krémet.
A meggyből tegyél el 6 db-ot dísznek, a többit turmixold össze a proteinpuding porral és egy pici vízzel.
Csak tálalás előtt állítsd össze a sütit, addig hagyd a hűtőben a krémet és a tejszínhab spray-t is.
A tésztára kend először a meggyes pudingot, erre nyomj egy kis tejszínt, majd fedd be a levágott tésztával a sütit. A végén dísznek fújj rá még egy kis tejszínt és abba tegyél egy szem meggyet.
Jó sütizést!
Tápanyagtartalom 1 db sütiben:
145 kcal, 14 g fehérje, 11 g szénhidrát, 5 g zsír