A „szuperélelmiszernek” is emlegetett quinoa számtalan, az egészségre jótékony hatással rendelkezik. Jó ízű, magas fehérjetartalommal rendelkezik, és fontos szerepe van a gluténmentes étkezésben. Komplex szénhidrát, alacsony glikémiás index-szel! Készíthetsz belőle süteményt, de akár salátához is adhatod. Most egy finom muffinnak ad tökéletes alapot.
Quinoa
Hozzávalók:
- 3 banán- összetörve
- 1 banán felszeletelve
- 1 meghámozott és felszeletelt alma
- fél csésze quinoa
- 2,5 csésze apró szemű zabpehely
- fél csésze mandulatej
- ízlés szerint természetes édesítő (pl. stevia) vagy kevés méz, ha az étrended engedi
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- ízlés szerint fahéj
Quinoa muffin
Elkészítése:
A ½ csészényi quinoát lassú tűzön főzd addig, amíg megpuhul. A banánt és almát hámozd meg, szeleteld fel és törd össze, majd tedd bele egy turmixgépbe. Öntsd hozzá a mandulatejet és dolgozd össze.
Egy másik tálban keverd össze a megfőzött quinoát, zabpelyhet. Add hozzá az ízlés szerinti édesítőt és a fahéjat is. Ha készen van, forgasd bele a banános-almás pépet.
Töltsd a masszát muffin formákba, a tetejét díszítsd felszeletelt banánnal, és tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 20-25 percig.
Kiváló reggelire, tízóraira is. Jó étvágyat!