A citromos és Poppy Cream mákkrémes csókok után úgy gondoltam, jöjjön egy olyan sütemény, amihez nagyon kevés hozzávaló elég, és megkaphatja a „mindenmentes” jelzőt is. Ráadásul 10 perc összedobni! Szerintem nem kell magunkat mindentől megfosztani, de bizony vannak, akik tényleg érzékenyek, és nekik fontos, hogy legyenek megfelelő alternatívák. Erre kiváló lehetőségeket ad a Poppy Cream és a Freetella is.
Hozzávalók:
- 1 bögre mák
- 1 bögre gluténmentes liszt, akár mákliszt
- 1 bögre kókusztej
- ¾ bögre eritrit
- ¾ bögre Poppy Cream mákkrém
- 120 g kókuszzsír
- 2 tojás
- 1 tk. fahéj
- 1 kk. sütőpor
- 2-3 bögre meggy
- tepsi kikenéshez EZ Coat spray + liszt
Elkészítés:
A meggyen és a kifújáshoz szükséges hozzávalókon kívül mindent összeturmixolunk egy nagy tálban. Beleöntjük a tepsibe, majd rászórjuk a meggyet, és az egészet 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
A nyers tészta kicsit sűrű, de a meggy még lazít rajta, úgyhogy jó lesz így. A Poppy Cream is sűríti, ettől lesz nagyon finom állaga, mint egy bromwnienak! Sőt, a krém lesz, ami segít, hogy ne száradjon ki. Az eritritol kicsit szárítaná, de így a kettő együtt tökéletes állag biztosít napokon keresztül. (Ha napokig nem ennéd meg. Jó vicc!)
Tálaláskor akár még meggyel vagy összeturmixolt meggyel díszíthetjük. Vagy még egy kis Poppy Cream-mel! Vagy mindkettővel. Kicsit hedonista vagyok, ha édességről van szó.