-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ez most egy időigényesebb, konyhában sütögetős recept, de a végeredmény kárpótolni fog a fáradozásaidért!

Túrós lepény

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 1 egész tojás
  • 3 dkg friss élesztő
  • pici cukor
  • 5 dkg puha vagy felolvasztott kókuszzsír
  • pici tej, hogy összeálljon és az élesztőhöz

Töltelékhez:

Tetejére szükséged lesz:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

  • 1 tojás sárgájával kikevert sovány tejföllel vagy joghurttal

kapros-turos-recept

Kapros-túrós lepény

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a tejjel (ennyi cukortól nem lehet semmi problémád). Közben egy nagyobb kelesztő tálba tedd bele a többi hozzávalót, majd a felfutott élesztővel alaposan gyúrd össze. Ha szépen elválik az edény oldalától, takard le, és meleg helyen hagyd pihenni legalább fél órát.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsd bele a tésztát kb. fél centi vékonyra, és szórd meg a tetejét egy kevés zabkorpával (ez azért kell, hogy a nedvességet felszívja). A túrót alaposan keverd össze a felvert tojással, édesítővel és a kaporral és simítsd a tészta tetejére. Ha nem szereted a kaprot, kihagyhatod, de igazából különleges ízt ad neki, épp ezért nagy kedvencem.

Majd annak a tetejére kerül a tojásos tejföl (ez pedig azért kell, hogy a túró ne száradjon ki). Mehet a 180 fokra előmelegített sütő alsó rácsára. Süsd kb. 30-40 percig. Minden sütő más, úgyhogy menet közben tűzpróbával ellenőrizd. Ne süsd túl, mert akkor kiszárad a tészta.

Ha szereted a kaprot, mindenképpen készítsd el!

kapros-turos-suti

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!