-+=
Olvasási idő: 2 perc

Gundel palacsinta. Erről sok minden eszünkbe juthat, a diéta talán a legkevésbé…pláne ha tortát is készítünk belőle. Alkalomadtán nem csak belefér, KELL is! Persze azért mentettem ami menthető, a kalóriát is csökkentettem amennyire lehet és figyeltem arra, hogy értékes (és lehetőleg minél kevesebb allergizáló) hozzávalókat használjak.

  • A palacsinta fehér-liszt helyett zablisztből készült, magas protein tartalmú palacsinta. CSAK VÍZ kell hozzá – vagy növényi tej.
  • Tej helyett mandulatejet használtam.
  • Cukor helyett fehérjeport használtam és egy kis eritritet.
  • A hagyományos tejszínnel ellentétben pedig zabtejszínnel készítettem.
  • Jóval kevesebb, fele annyi csokimázt készítettem mint kellett volna, ezzel is csökkentve az energiatartalmat.

Ezek a változások úgy gondolom, nem csak hogy beleférnek de ízélményben is alig észrevehető különbséget mutatnak.
Ellenben kapunk egy alacsonyabb kalóriatartalommal rendelkező és egészségesebb desszertet úgyhogy miért ne készíthetnénk.

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
Hozzávalók
A palacsintához:
A diós krémhez:
A csokimázhoz:
  • 125 g étcsoki
  • 1,5 dl zabtejszín
  • 2 tk rumaroma
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
Hozzávalók
A palacsintához:
A diós krémhez:
A csokimázhoz:
  • 125 g étcsoki
  • 1,5 dl zabtejszín
  • 2 tk rumaroma
Elkészítés
  1. A palacsintaport a vízzel egy shakerben elkeverjük és olajspray-s teflonon egyenként kisütjük.
  2. Miután kisütöttük a palacsintákat (Nekem ebből a mennyiségből 12 db lett) a diót, fahéjat,rumaromát, narancshéjat, édesítőszert egy edénybe öntjük. A mandulatejet a fehérjeporral és a pudingporral/keményítővel összerázzuk és mehet ez is edénybe. Pár percig főzzük ameddig besűrűsödik.
  3. A csokikrémhez a csokit apró darabokra tördeljük és hőálló tálba tesszük, A tejszínhez hozzátesszük a rumaromát és elkezdjük egy kis edényben melegíteni. (Nem kell megvárni míg teljesen felforr). Nyakon öntjük vele a csokit és elkeverjük,
  4. Jöhet az összeállítás, ami a következő: Palacsinta-diós krém- csokikrém és így tovább amíg el fogy, (Én ez esetben csak minden második palacsintát kentem meg a csokikrémmel) Az utolsó palacsintát már csak csokival öntjük le. Díszítjuk egy kis tört dióval és mehet is a hűtőbe minimum egy órára.

Hasonló "édes hungarikum"  azaz a sportszelet receptjét ITT találod!

Palacsinta diétásan

Gundel palacsinta diétásan

Elég a sok eredménytelen diétából?!
Ne vesztegesd tovább az időt!