Biztos észrevettétek, hogy mostanában egyre több fehérjeporos receptem van, aminek két oka van:
• egyrészt törekszem arra, hogy az általam készített és fogyasztott diétás nasikat a cukormentesség mellett minél alacsonyabb szénhidrát tartalmúvá, és ezzel együtt minél táplálóbbá tegyem azért, hogy lehetőleg ne okozzon gondot, ha 1-2 darabnál nem tudok megállni,
• másrészt pedig egy megtisztelő együttműködésnek köszönhetően lehetőségem nyílt a Peak isteni finom, prémium minőségű fehérjeporait megkóstolni, így egy új világ kapuja tárult ki előttem, hiszen korábban a tejsavó fehérjén kívül mást nem ismertem, és nem fogyasztottam.
Illetve DE, egyszer!
Pár évvel ezelőtt volt egy időszakom, amikor azt hittem, tejfehérje érzékeny vagyok, ezért kóstolgattam a vegán fehérjéket (borsó és rizsfehérje, illetve rizscsíra fehérje), de számomra – bármilyen ízesítés ellenére – olyan szörnyű ízük volt, hogy abban az időben inkább nem ittam fehérjét, csak a vegán fehérjékkel ne legyen dolgom…
Most viszont új szelek fújnak, mert ez a proteines kókuszgolyó recept is vegán fehérjével készült, de ez szerencsére nagyon finom, nem is lehet érezni a kókuszgolyón, hogy fehérjepor is van benne.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Semmi mellékíz, teljesen ugyanolyan íze van, mint a hagyományos, darált kekszes, cukros kókuszgolyónak, ami a csokis brownie ízű Peak Yummy Vegan Proteinnek köszönhető!
Na persze ez azért is olyan finom, mert nem is rizs vagy borsófehérjéből készült, hanem mandulából és tökmagból és hát ki ne szeretné a mandulát bármilyen formában? 🙂
Ami pedig a kész fehérjés kókuszgolyót illeti, bátran eheti szinte bárki, aki az ismertebb ételérzékenységek valamelyikével küzd, hiszen:
• gluténmentes (gluténmentes zabpehelyből készítve),
• tejmentes,
• állati eredetű összetevőktől mentes,
• magas fehérjetartalmú,
• zsírszegény,
• szénhidrátszegény és az sem mindegy, hogy
• nagyon finom!
Mellette minden recepthez tök jól használhatóak a „mentes” krémek és ízesítőporok – akár ezt a receptet is feldobják! A Vegán csomagot Te is itt találod:
Előkészítés | 5 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
db
|
- 5 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
- 5 dkg Peak Yummy Vegan Protein-csokis brownie
- 15 gramm zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg pucolt alma vagy cukormentes almapüré
- 5 gramm negyedannyi édesítő
- 50 ml kókusztej
- 3 dkg kókuszreszelék
- 2-3 evőkanál Peak Crunchy Peanut Butter mogyoróvaj
Hozzávalók
|
- A kókuszreszelék kivételével valamennyi alapanyagot (reszelt almát, a zabpelyhet, a fehérjeport, a kakaóport, az édesítőt és a kókusztejet) egy tálban összekeverjük.
- Folpackkal lefedve hűtőben minimum fél órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.
- Ez után a szokásos módon diónyi gombócokat gyúrunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.