Nyaralás alatt senki sem szeret órákat a konyhában robotolni. Ebben azt hiszem, egyetértesz velem. A friss, finom fogásokra viszont annál nagyobb az igény. Hoztam neked egy nagyon gyors, az étrendedbe könnyen beilleszthető, de annál finomabb salátát. Mutatós, laktató, frissítő és akár a grillparti menüjéhez is beiktathatod.
Koktélrák
Hozzávalók:
- 30 dkg mirelit koktélrák
- 1 zacskó saláta keverék (plusz nálam még került bele kaliforniai paprika, koktélparadicsom, snidling)
- 1 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomón áttörve)
- 1 kávéskanál őrölt rozmaring
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só, bors
- 2 dl víz
- 1 teáskanál fehérborecet
Koktélrák saláta
Elkészítés:
A rákot olvaszd ki, majd alaposan csepegtesd le. Egy kis serpenyőben a vizet, az ecetet és a fűszereket jól forrald össze, és ha már erőteljesen forr, öntsd rá a rákra, és lefedve hagyd kb. 15 percig állni. Mikor a rák már puha, szűrd le. A levet öntsd egy serpenyőbe, és forrald tovább pár percig. Ez lesz a saláta öntete. Mikor elkészült, lehet tálalni.
Az ízlésed szerinti salátakeverékhez add hozzá a rákot, és locsold meg a mártással. Én frissen facsart citrom levével dobtam még fel. Ha nagyon ínyenc vagy és jobban szereted az intenzívebb ízeket, akkor tegyél rá kalóriamentes szószt kifejezetten tenger gyümölcseihez. Nekem ez volt a vacsorám. Imádom!
Szereted a tengeri herkentyűket?
Peak Girls – Harkály Renáta, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!