-+=
Olvasási idő: 2 perc

koktelrak_salata_receptNyaralás alatt senki sem szeret órákat a konyhában robotolni. Ebben azt hiszem, egyetértesz velem. A friss, finom fogásokra viszont annál nagyobb az igény. Hoztam neked egy nagyon gyors, az étrendedbe könnyen beilleszthető, de annál finomabb salátát. Mutatós, laktató, frissítő és akár a grillparti menüjéhez is beiktathatod.

Koktélrák

Hozzávalók:

  • 30 dkg mirelit koktélrák
  • 1 zacskó saláta keverék (plusz nálam még került bele kaliforniai paprika, koktélparadicsom, snidling)
  • 1 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomón áttörve)
  • 1 kávéskanál őrölt rozmaring
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál fehérborecet

Koktélrák saláta

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Elkészítés:

A rákot olvaszd ki, majd alaposan csepegtesd le. Egy kis serpenyőben a vizet, az ecetet és a fűszereket jól forrald össze, és ha már erőteljesen forr, öntsd rá a rákra, és lefedve hagyd kb. 15 percig állni. Mikor a rák már puha, szűrd le. A levet öntsd egy serpenyőbe, és forrald tovább pár percig. Ez lesz a saláta öntete. Mikor elkészült, lehet tálalni.

Az ízlésed szerinti salátakeverékhez add hozzá a rákot, és locsold meg a mártással. Én frissen facsart citrom levével dobtam még fel. Ha nagyon ínyenc vagy és jobban szereted az intenzívebb ízeket, akkor tegyél rá kalóriamentes szószt kifejezetten tenger gyümölcseihez. Nekem ez volt a vacsorám. Imádom!

Szereted a tengeri herkentyűket?

koktelrak_salata

Peak Girls – Harkály Renáta, olvasói bejegyzés

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.