A versenyidőszak befejeztével jól esik újra egy kis zabot enni, a sok tojásfehérjézős ébresztő után. Így gondoltam, mi lenne, ha a délutáni rizskoch helyett lenne egy kis reggeli zabkoch. Ez a süti sokféle verzióban is elkészíthető, én elsőre természetesen a kókuszosat választottam.
Hozzávalók:
- 6 dl kókusztej
- 3 dl víz
- 200 g zabpehely
- 3 g kókuszreszelék
- 3 ek. eritrit (ízlés szerint)
- 3 ek. Peak Whey Delicious fehérjepor – raffaello vagy vaníliás
- 3 ek. Peak Coconuty kókuszkrém (elhagyható, ettől csak intenzívebb lesz a kókusz íz)
- 4 tojás
Elkészítés:
Egy nagy lábasban a tejet a vízzel együtt feltesszük főni, beleszórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az édesítőt és a fehérjeport, felforraljuk, majd lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük. Utána hozzáadjuk a kókuszkrémet és megvárjuk, hogy kicsit kihűljön.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a zabpelyhes tésztához keverjük, majd a tojásfehérjehabot is óvatosan hozzáforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A süteményt nem érdemes túlsütni, kiszárítani, akkor a legfinomabb, ha belül még kissé szaftos. Teljes kihűlés után szeleteljük és kevés vízzel kikevert fehérjeporral, kókuszchipsszel díszíthetjük.