-+=
Olvasási idő: 2 perc

A versenyidőszak befejeztével jól esik újra egy kis zabot enni, a sok tojásfehérjézős ébresztő után. Így gondoltam, mi lenne, ha a délutáni rizskoch helyett lenne egy kis reggeli zabkoch. Ez a süti sokféle verzióban is elkészíthető, én elsőre természetesen a kókuszosat választottam.

Hozzávalók:

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Egy nagy lábasban a tejet a vízzel együtt feltesszük főni, beleszórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az édesítőt és a fehérjeport, felforraljuk, majd lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük. Utána hozzáadjuk a kókuszkrémet és megvárjuk, hogy kicsit kihűljön.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a zabpelyhes tésztához keverjük, majd a tojásfehérjehabot is óvatosan hozzáforgatjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A süteményt nem érdemes túlsütni, kiszárítani, akkor a legfinomabb, ha belül még kissé szaftos. Teljes kihűlés után szeleteljük és kevés vízzel kikevert fehérjeporral, kókuszchipsszel díszíthetjük.

rizskoch

zabpelyhes rizskoch

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.