-+=
Olvasási idő: 2 percAki ismer az tudja, nem éppen a kedvenc helyem a konyha és a főzés sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé. Ezért igyekszem a lehető legrövidebbre lecsökkenteni az erre fordított időt.
Konyhai tippek
Ezek az én konyha trükkjeim:
- Csak és kizárólag csirkemell filét vásárolok. A csontokat egyébként sem tudnám mire felhasználni, így az menne a kukába.
- A megvásárolt, általában több kilónyi csirkemell egy részét felszeletelem, a másik részét kockára vágom, és 15-20 dkg-os adagokban teszem a fagyasztóba. Olvadás után már csak fűszerezni kell és kisütni, ami szerencsére nem kerül sok időbe.
- Mindent megmosva teszek a hűtőbe, egyrészt higiéniai okokból, másrészt amikor éppen kell valami csak kiveszem és már darabolhatom is.
- Engem nem zavar, ha többször eszem ugyanazt, így ilyenkor nyáron 2 napra, télen 3 napra főzök, de van, hogy egy picit módosítok rajta. Pl. a lecsós csirkére ráütök egy tojást.
- A salátával szerencsére nincs sok macera. Ebédre és vacsira is kiváló köretnek. Csak a csirkét kell hozzá kisütni, ami gyorsan kész van.
- Imádom a tepsit. Gyorsan beledarabolok mindent, egy kis fűszer, letakarva be a sütőbe. 20 perc múlva kész. Addig meg lehet bármi mást csinálni.
Konyhai tippek diétához
Neked milyen bevált módszeretek van a főzési idő lecsökkentésére?
Peak Girls – Molnár Viki, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!