Ha már szó esett az édesburgonyáról és jótékony élettani hatásáról, akkor itt egy újabb receptötlet: Koronázási csirke édesburgonyába töltve. A koronázási csirke egy eredeti angol recept, II. Erzsébet koronázására készítettek és világszerte ismerté vált. Íme a recept diétás változata.
Koronázási csirke édesburgonyába töltve
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 2 nagyobb édesburgonya
Amire szükséged lesz a mártáshoz:
- 2 ek. kalóriamentes majonéz
- 1 tk. currypor
- 1 kis pohár zsírszegény joghurt (ha lehet görögjoghurt)
- 1 ek. paradicsompüré
- 1/2 tk. csemege paprika
- 1/2 tk. hagymagranulátum
- 1 ek. apróra vágott kesudió
- pici apróra vágott mangó vagy őszibarack
- 1 ek. mazsola
Elkészítés:
Főzd meg puhára a csirkemellet. Igen, főzd! Lehet furán hangzik, de sokkal finomabb lesz, ha sós vízben főződ meg, mintha grilleznéd. Mintha csak húslevest készítenél…
A csirkével egy időben (de nem egy lábasban) főzz meg héjában 2 nagy darab édesburgonyát.
Addig készítsd el hozzá a koronázási szószt. Az összes összetevőt keverd el egy tálkában. Ha édesebben szeretnéd tegyél még hozzá pici édesítőt, ha inkább sósabban, akkor plusz fűszert. Ha gondolod a gyümölcsöket akár el is hagyhatod belőle és maradhat csak a majonézes szósz. Ha kicsit krémesebbre szeretnéd tegyél még hozzá több majonézt, vagy joghurtot. Játssz az ízekkel!
Miután a csirke puhára főtt szeleteld fel kis kockákra, majd keverd el a szósszal. Vágd ketté a főtt burgonyát és töltsd meg a majonézes szósszal.
Tedd az egészet 200 fokos sütőbe és forrósítsd át az egészet (max 5-10 perc alatt).
… és már fogyaszthatod is!
Jó étvágyat hozzá!
Édesburgonya
Édesburgonya csirke recept