Olykor ellenállhatatlan vágyat érzünk a nassolásra… ez a müzliszelet egy egészséges és isteni finom alternatíva lehet, nem mellesleg szupergyorsan elkészül!
Hozzávalók:
- 8 ek. Peak Almondy mandulavaj
- 4 ek. kókuszolaj
- 4 ek. méz
- 4 ek. zabpehely
- 280 g dió-mogyorófélék vegyesen (én dió, mandula és törökmogyoró keverékét használtam)
- 1 tk. fahéj
- csipet só
- egy csipet szerecsendió
Díszítés:
- 2 ek. holland kakaópor
- 2 ek. eritrit
- 4 ek. kókuszolaj
- 2 ek. Peak Almondy mandulavaj
Elkészítés:
Egy fazékba öntjük a kókuszolajat, a mézet és a mandulavajat, majd kis lángon elkezdjük melegíteni.
Beletesszük a zabot, a diót-mogyorót, és a fűszereket, majd addig keverjük, amíg össze nem áll az egész.
Egy olyan tálba/tálcára/tepsibe merjük az elegyet, aminek teljesen sík az alja, hiszen itt fogjuk majd darabolni a szeletkéket. Egy pohár segítségével lesimítjuk a müzlialapunk tetejét, hogy sima legyen.
A tetejét feldobhatjuk egy csokis öntettel, ami a következőképpen készül: egy kis edényben felmelegítünk 4 ek. kókuszolajat, 2 ek. holland kakaóport, 2 ek. eritritet és 2 ek. Peak Almondy mandulavajat. Amikor kissé folyékony állagúvá válik, akkor nyakon borítjuk a müzlinket ezzel a csokiszósszal, majd amikor kihűlt, hűtőbe tesszük 10-15 percre.
Végül feldaraboljuk tetszés szerinti méretű darabokra, és már fogyasztásra kész is a sütikénk!
Jól bírja a meleget és „vészkajának” is megállja a helyét, szóval bátran vidd magaddal, bármikor kéznél lesz, ha egy kis energiára van szükséged.
Egészségedre!