-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az amerikaiak egyik kedvence a mogyoróvaj lekvárral. Nem csoda, mert nagyon finom, igaz egy hatalmas energiabomba is egyben. Ez persze nem baj, hiszen van olyan alkalom, amikor pont erre van szükségünk. Pl. edzés előtt. A mogyivajat és a lekvárt én most egy zabpehelyliszttel készült muffinban egyesítettem: a mogyoróvaj a tésztában van, a lekvár pedig középen, töltelékként. Az érdekesség kedvéért a sütiket kakaós tésztával fedtem be.

Mi kell hozzá? (6 db nagy muffinhoz):

Hogyan kell elkészíteni?

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Keverd össze a zablisztet, a kókuszlisztet, az édesítőt és a sütőport, majd add hozzá a mogyoróvajat, a tojást és kb. 1 dl vizet. Jól keverd össze a masszát.

6 db szilikon muffinformát bélelj ki a tésztával úgy, hogy az aljukat és a peremüket végig fedje, de középen maradjon egy lyuk. A tészta kb. ¼ része maradjon meg. A lyukakat öltsd ki egy-egy teáskanálnyi lekvárral.

A maradék tésztához keverj egy kis kakaóport és még egy pici vizet, annyit, amennyit felvesz.

A csokis masszával fedd be a muffinokat. 160 °C-os sütőben süsd 25 percig, majd még kb. 10-15 percig hagyd a lekapcsolt, kinyitott sütőben hűlni. Forrón ne próbáld meg kivenni őket a formából, mert ha kijön a lekvár, nagyon éget! Langyosan már fogyasztható!

1 db tápanyagtartalma: 178 kcal, 7 g fehérje, 19 g szénhidrát (5 g rost és csak 6 g cukor), 7 g zsír

mogyorókrém

mogyorókrémes muffin

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!