-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy finom, fehérjedús muffin, zabpehellyel, nagyon finom, csokis ízben a kakaópornak és az étcsoki darabkáknak köszönhetően. Kiváló nassolni való két főétkezés között, vagy edzés előtt.

Hozzávalók (20 db kisebb muffinhoz):

  • 150 g zabpehely (a fele darált vagy zabliszt)
  • 100 g eritrit
  • 60 g light vaj vagy kókuszzsír
  • 50 g protein palacsintapor
  • 50 g kókuszliszt
  • 40 g étcsoki
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • kb. 3 dl tej/növényi tej (én vaníliás rizstejet használtam)
  • 1 tojás
  • ½ csomag sütőpor

Díszítés: cukormentes müzli (én magam állítottam össze zabpehelyből, natúr kukoricapehelyből, étcsokiból és földimogyoróból)

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Keverd össze a száraz összetevőket, tehát a zabpelyhet és lisztet, a kókuszlisztet, a palacsinta port, a kakaóport, az eritritet és a sütőport, majd add hozzá a tojást, a margarint picit megolvasztva és a tejet.

Jól keverd össze, majd az étcsokit apró darabkákra vágva keverd hozzá.

Adagold szilikon muffinformákba és a tetejükre szórj egy kis müzlit, vagy csak natúr kukoricapelyhet.

150-160 °C-on lassan süsd készre. Nem jó forróbb sütőben, mert akkor a közepe nem sül jól át, a tetején pedig megég a gabonapehely.

Átlagos tápérték 1 db muffinban:
92 kcal / 5 g fehérje, 10 g szénhidrát, 3 g zsír


muffin

csokis muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.