Miért vennél boltban tortilla lapot amikor Te is könnyedén el tudod készíteni. Ráadásul egy egészségesebb, FINOMABB, diétás változatban.
Nem csak azért szeretem, mert pillanatok alatt készen van és azzal töltöm meg, amivel, csak szeretném, hanem azért is, mert praktikus. Fóliába csomagolva akár magaddal is viheted a munkába, vagy a hétvégi kirándulásra.
Nem lesz másra szükséged csak egy kis lisztre, vízre és a Peak proteines krumplipüréjére.
Magas rosttartalma miatt nagyon laktató és tényleg iszonyatosan finom!
És, hogy miért is jó nekünk ez a krumplipüré?
- nincs benne semmilyen gyorsan felszívódó szénhidrát
- nagyon fini burgonyapelyheket tartalmaz – ettől áll össze!
- nagyon magas fehérjetartalma van -44%
- nagyon alacsony a zsírtartalma
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 g Peak Proteines Krumplipüré - 44% fehérjével
- 50 g liszt
- langyos víz
- 4 ek 12%-os tejföl vagy Skyr joghurt
- 2 marék friss salátakeverék
- Gépsonka vagy sült csirkemell opionális
Hozzávalók
A lepényhez:
A lepénybe:
|
- A krumplipüré port és lisztet összekeverjük majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk.
- A tésztát osszuk ketté és nyújtsunk belőle körlapokat. Fújjunk ki egy serpenyőt egy kis olajspray-vel és mindét oldalát süssük közepes hőfokon, összesen 3-4 percig ameddig szép pirultnak nem ítéljük meg.
- Amint megsültek kenjük meg a joghurttal, tegyünk bele egy kis salátát, sonkát vagy csirkemellet és kész is.