Hát nem nyertük meg a Szeptemberfeszten a pörköltfőző versenyt! De nem baj! A helyzet az, hogy minden Peakes diétázik, de mindannyian tudtunk ebből a sovány pörköltből falatozni. Nem a nyeremény számít, hanem az, hogy LETT EGY DIÉTÁS pörkölt receptünk, amely valóban finom! Hogyan lehet finom a pörkölt “light” verzióban?
Szeptember 5-7 között a Népligetben voltunk bulizni, ahol Fit fagyit osztogattunk, a kiszállító drónjainkkal játszadoztunk és indultunk a pörköltfőző versenyen is! Mi történt?
Pörkölt recept
Még soha sem főztünk diétás pörköltöt bográcsban! Nagyon sok recept ötletet küldtetek be és ezek itt a cikk alatt mind fel is fedezhetőek. A legjobb hozzászólásokból összeállítottuk a receptet, melyet megfőztünk a pörköltfőző versenyen! A küldetés célja:
Mutassuk meg Magyarországnak, hogy finom ételt lehet főzni diétás módszerekkel is! Ez volt a diétás pörkölt, melyet MCT olajjal készítettünk el, sovány húsból. Nem csak az a lényeg itt, hogy mindig királynői maradjon az alakod. Az egészséged az elsődleges! A magyar nők és családok egészségéért küzdünk!
A Peak Diéta Alakulat kitartóan küzdött és bár egyedüliként indultunk diétás pörkölttel, nem fogjuk feladni!
Pörkölt recept diétához
Íme a recept:
Peak “light pörkölt” vörösboros őzhúsból:
Hozzávalók:
• 1 kg őzcomb vagy apró hús
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 szem szegfűbors
• 1 cső hegyes erős paprika
• Mct olaj, hogy a finom telt íz meglegyen
• őrölt bors
• jó minőségű őrölt pirospaprika
• csipetnyi sáfrányos szeklice
• só
• pici őrölt kömény
• minőségi vörösbor
Elkészítés
A húst alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, az MCT olajon óvatosan megpároljuk, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rákerülnek a fűszerek: pirospaprika, kömény, bors, szegfűbors, és a sáfrányos szeklice (nagyon jót tesz a pörköltnek!) só. Felöntjük, kb. 2 dl borral, lefedjük és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Figyeljünk az elpárolgott folyadék pótlására, hogy oda ne égjen. Borral csak elkészülés előtt pár perccel pótoljuk a folyadékot, előtte csak vízzel. Amikor utoljára öntjük fel a borral, belekerül a zúzott fokhagyma, és a vékonyan felkarikázott zöldpaprika. Ekkor már csak pár percig forraljuk.
A képes végeredmény és a folyamat! :)))
Tehát nem mindegy vagy nyertünk vagy sem? Neked összeállítottunk egy diétás receptet, mi jól éreztük magunkat és vigyáztunk is a testünkre, miközben bepörkölteztünk!
Köszönöm, hogy velünk voltál és követted az eseményeket facebookon! Itt eléred a többi képet is!
Mező Mónika