-+=
Olvasási idő: 2 perc

A Ferrero Rocher fehérjés, cukormentes verziója után a Raffaellot is megreformáltam. Igazán diétás kis kókuszgolyókat sikerült összehoznom mandulával a közepükben. A receptben megadott mennyiségből kb. 30 db bonbon jön ki, és még a 30 kalóriát sem érik el darabonként.

Hozzávalók (kb. 30 db):

  • 30 g kókuszos Micellar Casein
  • 30 g sütikrémes Micellar Casein
  • 60 g zabkorpa
  • 20 g kókuszliszt
  • 30 db mandula
  • a forgatáshoz kókuszreszelék (kb. 20 g fog rajtuk maradni, ha több, akkor zsírosabb lesz a bonbon és magasabb a kalóriatartalma)

Processed with MOLDIV

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A zabkorpát és a kókuszlisztet keverd össze, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd mikrózd, vagy főzd őket addig, míg minden vizet felvesznek. A kész kásához add hozzá a fehérjeport és jól dolgozd össze. Akkor megfelelő a massza állaga, ha nem ragacsos, nem esik szét, hanem jól összeáll és rugalmas. Fontos, hogy Micellar Caseint használj, mert más fehérjeporokkal nem fognak a receptben leírt arányok működni. A tejsavófehérjéktől pl. ragacsos, szinte folyós lenne. Ha más fehérjével dolgozol, valószínű több zabkorpa és kókuszliszt fog kelleni.

A mandulákat, ha héjas, öntsd le forró vízzel és hagyd egy picit ázni. Ezek után könnyen le tudod róluk szedni a héjat, én is így csináltam.

A zabos-kókuszos- fehérjés masszából csípj le egy kis golyónak valót, lapítsd ki, tegyél rá egy szem mandulát, majd formázz belőle gombócot. Végül forgasd meg kókuszreszelékben. Ismételd meg a műveletet, míg el nem fogy a masszád.

A kész kis proteinbonbonokat mini muffinpapírokba téve akár szépen be is csomagolhatod ajándéknak, vagy egyszerűen egy kis tálban is kínálgatod.

Már mehet is a nassolás!

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

Raffaello

Raffaello golyó

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!