Az ősz általában nem a pihenésről szól amikor ráérősen, elmélázva lébecolunk a konyhában. Mindenki begyújtja az utolsó rakétáit az év vége előtt és próbál nem teljesen szétesni…én legalábbis biztosan 😀 Ehhez mérten sokszor semmi másra nincs energiám, mint néhány jól bevált alapanyagot összeönteni egy tálba és hagyni, hogy a sütő végezze a dolgát.
Ez a joghurtos kevert süti az egyik kedvencem, ami bármilyen gyümölccsel tök jól működik. A napokban sikerült néhány zacskó házi körtét beszereznem, így egyértelmű volt, hogy gyorsan fel is használom egy részét. Hamisítatlan őszi finomság lett a végeredmény, aminek már az illata is megnyugtató 🙂
Bónuszként került a tetejére egy kis Peak kesuvaj is, így lett az igazi!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Ezen kívül pedig az őszhöz passzoló, isteni fahéjas kürtöskalácsos fehérjeporral turbóztam a tésztát – hogy a süti tápértéke ne csak szénhidrátból álljon 🙂
Miért teszek ezen kívül még fehérjeport is a sütikbe? A videóban elmondom!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm teljeskiőrlésű liszt
- 150 gramm zabliszt
- 50 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g kürtőskalács
- 50 gramm folyékony kókuszolaj
- 30 gramm Szafi kókuszvirágcukor
- 250 gramm natúr joghurt
- 5 darab körte közepes méretű
- 1 darab M-es tojás
- 1 csomag sütőpor
- Fél vanília rúd kikapart belseje
- 2 evőkanál Peak Cashew Butter 100% kesudió vaj
Hozzávalók
|
- Kicsit megolvasztjuk a kókuszzsírt majd elkeverjük a joghurttal és a tojással. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát is amivel szintén elkeverjük. A lisztet a sütőporral átszitáljuk majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval
- Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát. (Én egy átlagos méretű kapcsos tortaformát használtam hozzá)
- A 4-5 darab körtét meghámozzuk, félbevágjuk és a magokat, kemény részeket eltávolítjuk. Vékony szeletekre vágjuk és tetszés szerint rárakosgatjuk a tésztára.
- 180 fokon alsó- felső sütésen 45 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt rádobáltam egy kis tört diót és kesuvajat csorgattam rá. A fahéjam sajnos elfogyott de ti ne hagyjátok ki!
Ha szereted a magvajakat, NE hagyd ki ezt a mogyoróvajas zabszeletet sem!