Hónapok óta vártunk már rá, hogy megérkezzen. Fejben már tervezgettük is a recepteket vele, és végre eljutottunk odáig, hogy finomabbnál-finomabb diétás édességeket készíthessünk az ÚJ Slim Keep Calm Caseinnel. Elsőként a csokis-karamell ízű változatot vettük alapanyagul, mi másban, mint egy karamellás-mogyorós „Snickers” csokoládé szeletben!
Hozzávalók az alsó mogyorós réteghez:
- kb. 60 g Slim Keep Calm Casein karamell-csokis ízben
- 4 dl tejszín (cukrozatlan) – akár növényi alapú, amit a diétád is megenged
- 1 evőkanál Peak peanut butter 100% mogyoróvaj
- pár csepp TastyDrops Toffee ízben
- fél tábla cukormentes fehércsokoládé – én itt csaltam, és amit az egyik legkedvesebb gyártónk hozott nekünk fehérjés fehércsoki krém minta, azt tettem bele
- 150 g cukormentes, darált keksz – használhatsz zabpehelylisztet is, de jóval tömörebb lesz az íz, állag egyaránt
Hozzávalók a karamellás réteghez:
- 1-3 ek. Slim Keep Calm Casein karamell-csoki ízben
- 100 g eritrit
- 1 ek. méz – elhagyható
- 1 ek. víz
- 4-5 ek. Walden Farms karamell vagy juharszirup – használhatsz Agave szirupot is
- 1 ek. peanut butter 100% mogyorókrém
- pörkölt, sós mogyoró
- 1-2 csepp Tasty Drops Toffe ízesítő
Hozzávalók a csokoládé réteghez:
- 2 tábla cukormentes csokoládé
- pici kókuszolaj (2-3 ek.)
Elkészítés:
Először készítsük el az alapot. Ehhez tegyük fel a tejszínt főni.
Olvasszuk fel benne a fehércsokit, tegyük bele a Tasty Drops édesítő ízesítőt, a mogyorókrémet és alaposan keverjük el.
Ezután szépen lassan adjuk hozzá a Slim Keep Calm Caseint, és keverjük el benne csomómentesre.
Mikor már teljesen sima az állaga, adjuk hozzá a ledarált kekszet vagy zablisztet, annyit, hogy egy sűrű masszát kapjunk.
Sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit (én sima ételtartó műanyag dobozt használtam), majd egyenletesen nyomkodjuk bele az alapot. Mehet a hűtőbe, addig is hadd dermedjen.
Ezalatt készítsük el a karamellás réteget.
Tegyük fel a mézet, eritritet és a vizet és a szirup felét egy lábasban főni. Forraljuk fel teljesen, nem kell félni, hogy odaég, hiszen nem fehér cukrot karamellizálunk.
Adjuk hozzá a mogyoróvajat és keverjük el benne teljesen, hogy felolvadjon.
Mehet bele a maradék szirup, majd a fehérjepor, de óvatosan, ne legyen túl sűrű a „karamellünk”.
Adjuk hozzá még melegen a sós mogyorót. Annyit, hogy szépen körülvegye a máz, de ne legyen túl nagy a mogyoró aránya.
Hagyjuk hűlni.
Vegyük ki a hűtőből az alapot, szépen egyenletesen kenjük rá a mogyorós karamell réteget.
Pár órára tegyük vissza pihenni a hűtőbe. Egy kicsit csalhatunk a mélyhűtővel is, de nehogy lefagyaszd.
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a kókuszolajat vagy bármilyen olajat, amit a konyhádban használsz.
Folyasd rá a mogyorós rétegre és egyenlítsd el rajta.
Ezután ismét mehet vissza a hűtőbe (ne a fagyasztóba), és hagyd, hogy megdermedjen a csoki réteg is.
Vágd szeletekre és fogyaszd egészséggel! 🙂