Szilveszterkor volt lehetőségem először megkóstolni a corn dogot és ez ihlette ezt a receptet is.
Tökéletes választás volt erre a peak bundázó pora, ami mellé csupán egy hozzávaló fog még kelleni és kész is a bunda.
A Peak Bundázóról azt kell tudnod, hogy GLUTÉNMENTES, magas a fehérjetartalma – és bármit bebundázhatsz vele, palacsintát is készíthetsz vagy szendvics alapot, galuskát! IDE KATTINTVA megnézheted a BUNDÁZÓBÓL KÉSZÜLT ÖSSZES TUTI RECEPTET!
Én azt szeretem ha egy ételt megreformálok és nem tűnik el minden jellegzetessége, így a zsiradékban sütés ebben az esetben megmaradt.
Viszont a bunda teljes mértékben diétabarát lett és a virsliből is magasabb hústartalmút választottam.
Hihetetlen gyors és egyszerű ez a recept, úgyhogy ha maradt otthon még használható virsli akkor bundázásra fel 🙂
Mennyiség |
|
- 50 g Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 1 db tojás
- 10 db mini virsli
- Só, bors, esetleg chilipehely ízlés szerint
- Zsiradék a sütéshez
Hozzávalók
|
- A tojást felverjük majd belekeverjük a bundázó port. Érdemes olyan pohárba/kis ételtárolóba tenni amibe bele tudjuk mártani majd a virsliket, Ha hűtőbe tesszük fél órára még jobb lesz.
- Ezután a virsliket pálcikára szúrjuk, majd belemártjuk a "tésztába" és forró zsiradékban 3-4 perc alatt forgatva készre sütjük.