VÉGRE SIKERÜLT amúgy a zabpiskótánál a TÖKÉLETES ARÁNYOKAT belőni: mert a zab (és én használok fehérje port (kazeint) is, a szénhidrát csökkentés miatt) nagyon erősen nedvszívó, így a hagyományos 1tojás-1ek liszt-1ek cukor nem is működik. Pláne mert most egy evőkanál nahhh… lehet 10g eltérés is!!
A másik, amit már régóta tudok: a Peak AZONNAL EHETŐ diétás krémek és a Skyr joghurt vagy túró jobb kombót alkot bármely “vajkrémnél” – és szépen formázható is!
… de mik azok az AZONNAL EHETŐ diétás krémek? (Bővebben IDE KATT!)
Segítségemre szokott lenni MINDIG a Peak AZONNAL ehető, diétás krémjei, amit tényleg akár önmagukban is lehet enni, vagy belekenni bármibe… most a Peak ÉTCSOKOLÁDÉ krémje került elő.
Ez CUKORMENTES és VEGÁN – mint egy trüffelkrém!
KÉPLET: Túró vagy Skyr joghurt + AZONNAL EHETŐ Cukimentes krém = igazán finom, krémes és brutál durva ízű sütike ad… tuti mindenki a receptedért fog sóvárogni!
TIPP! Ha szeretsz sütögetni, akkor itt ne hagyd, az AZONNAL EHETŐ, CUKORMENTES KRÉMCSOMAGOT – most kedvezményesen viheted, még áremelés előtt ráadásul! Kattints ide érte!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 5 db tojás
- 70 gramm zabliszt
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártejeset tettem bele - helyette: ugyanennyi zab
- 50 gramm víz
- ízlés szerint folyékony édesítő
- 250 gramm krémtúró
- 4 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém 350g
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor csokisat tettem bele
- 15 gramm zselatin
- 60 ml víz
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítőszerrel elkeverjük majd robotgéppel apránként hozzáadjuk a vizet. A kazeint és a lisztet elkeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük.
- A fehérjehabba elsőnek a tojássárgát forgatjuk bele óvatosan, majd több részletben a lisztes részt. Óvatosan kavard el, ne törjön a hab és ne maradjon az alján tojás vagy lisztes rész elkeveretlenül!
- Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük. 170 fokon körülbelül 12 perc alatt elkészül.
- Amíg sül a piskóta elkészítjük a csokitölteléket is: a zselatint oldd fel a vízben, a túrót pedig keverd el a csokival és a fehérjével. A zselatint melegítsd fel és önts a túrókrémbe. Keverd el.
- A piskótára mehet a krém, egyenletesen elosztva. Majd felcsavarjuk - ha csigákat akarunk, akkor hagyjunk a fej résznek egy kis helyet. Végül hútőben pihentetjük.
- A dekorhoz pillecukor, négercsók is jó - cukorszemek és mini rolókat használtam. Ragasztóanyag olvasztott cukormentes csoki volt!