Tócsni és fasírt, klasszikus ételek sok magyar háztartásban így persze nálunk is.
Amellett, hogy finom viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, így nem is csoda.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Viszont ha nem csak finomat akarunk enni, hanem a lehetőségekhez képest egészségeset is akkor nem árt egy-két dolgon változtatni.
- Kezdve azzal, hogy ne bő olajban süssük ki! Enélkül is teljesen jó lesz.
Sütőben egy kis KALÓRIAMENTES olayspray-vel fújjuk le, vagy bármilyan zsiradékkal kicsit kenjük le és máris sokkal jobban járunk. - A fasírtból nyugodtan ki lehet hagyni a zsemlét, anélkül is el lehet készíteni. Ha így túl tömör akkor persze tehetünk hozzá darált zabot, zablisztet aminek sokkal jobba felszívódása mint a fehér zsemlének.
Most én is így csináltam, darált zabpelyhet és a Peak bundázó porát fele-fele arányban használtam. Azért JÓ, mert így MÉG JOBBAN NÖVELED A FEHÉRJETARTALMÁT az ételnek, és emiatt laktatóbb, segíti a feszes alak elérését! - Ami a tócsnit illeti. Alapvetően itt sem a krumplival van a hiba, fehér liszt helyett használjunk itt is zablisztet vagy más teljes kiőrlésű lisztet a jobb felszívódás érdekében és persze ahogy fentebb említettem, hagyjuk a bő olajat 🙂
- Ha cukkinit használunk krumpli helyett az persze jelentős kalóriaspórolás. Aki még nem próbálta annak szívből ajánlom, mert legalább olyan finom mint a burgonyás verzió. Aki valamiért tart tőle, első körben cserélje le a krumpli felét cukkinire 🙂
A Bundázó porral amúgy kb. 10 kiló csirkét ki tudsz sütni – de tök jó serpenyős tortillák kisütésére kb 20-25 tortillát is ki lehet ebből a porból sütni. Szóval ha unod az édességet – és SÓS kajákkal feldobnád a diétád – próbáld ki, a SÓS főzős csomaggal ráadásul INGYEN JÁR. (IDE KATTINTVA találod!)
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Mennyiség |
15 db fasírt, 9 db tócsni
|
- Fél kg darálthús
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 50 g darált zabpehely
- 50 g Peak Bundázó por mellé Szakácskönyv INGYEN
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, fűszerpaprika
- 1 közepes cukkini nekem kb 300 g volt
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g Peak Bundázó por mellé Szakácskönyv INGYEN
- 100 g Light mozzarella apró kis kockákra vágva
- só, bors
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
Hozzávalók
Fasírt
Tócsni
|
- A tócsnihoz meghámozzuk majd lereszeljük a cukkinit. Megsózzuk és félretesszük ameddig megcsináljuk a fasírtot.
- A fasírthoz az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük és kisebb gombócokat formázunk belőle.
- Most jöhet a cukkini, aminek alaposan kinyomokodjuk a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összekeverjük. (A bundázó porból előszőr adhatunk kevesebbet is mint 100 g, de az is lehet, hogy több fog kelleni, cukkinitól függ. A lényeg, hogy ne kemény, tömör massza legyen!)
- A fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a tócsniból kisebb tenyérnyi kupacokat halmozunk a sütőpapírra kanállal és kicsit lelapítjuk őket.
- Fújjuk le egykis olajspray-vel és mehet is a sütőbe 180 fokra, körülbelül 40 percre. A tócsnikat félidőben mindenképpen fordítsuk meg, a fasírtokat nem muszáj.
- Ha úgy látjuk a fasírt még nem pirult meg eléggé, tegyük vissza 10-15 percre.