-+=
Olvasási idő: 2 perc

Tócsni és fasírt, klasszikus ételek sok magyar háztartásban így persze nálunk is.
Amellett, hogy finom viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, így nem is csoda.

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Viszont ha nem csak finomat akarunk enni, hanem a lehetőségekhez képest egészségeset is akkor nem árt egy-két dolgon változtatni.

  • Kezdve azzal, hogy ne bő olajban süssük ki! Enélkül is teljesen jó lesz.
    Sütőben egy kis KALÓRIAMENTES olayspray-vel fújjuk le, vagy bármilyan zsiradékkal kicsit kenjük le és máris sokkal jobban járunk.
  • A fasírtból nyugodtan ki lehet hagyni a zsemlét, anélkül is el lehet készíteni. Ha így túl tömör akkor persze tehetünk hozzá darált zabot, zablisztet aminek sokkal jobba felszívódása mint a fehér zsemlének.
    Most én is így csináltam, darált zabpelyhet és a Peak bundázó porát fele-fele arányban használtam. Azért JÓ, mert így MÉG JOBBAN NÖVELED A FEHÉRJETARTALMÁT az ételnek, és emiatt laktatóbb, segíti a feszes alak elérését!
  • Ami a tócsnit illeti. Alapvetően itt sem a krumplival van a hiba, fehér liszt helyett használjunk itt is zablisztet vagy más teljes kiőrlésű lisztet a jobb felszívódás érdekében és persze ahogy fentebb említettem, hagyjuk a bő olajat 🙂
  • Ha cukkinit használunk krumpli helyett az persze jelentős kalóriaspórolás. Aki még nem próbálta annak szívből ajánlom, mert legalább olyan finom mint a burgonyás verzió. Aki valamiért tart tőle, első körben cserélje le a krumpli felét cukkinire 🙂

A Bundázó porral amúgy kb. 10 kiló csirkét ki tudsz sütni – de tök jó serpenyős tortillák kisütésére kb 20-25 tortillát is ki lehet ebből a porból sütni. Szóval ha unod az édességet – és SÓS kajákkal feldobnád a diétád – próbáld ki, a SÓS főzős csomaggal ráadásul INGYEN JÁR. (IDE KATTINTVA találod!)

Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
15 db fasírt, 9 db tócsni
Hozzávalók
Fasírt
Tócsni
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
15 db fasírt, 9 db tócsni
Hozzávalók
Fasírt
Tócsni
Elkészítés
  1. A tócsnihoz meghámozzuk majd lereszeljük a cukkinit. Megsózzuk és félretesszük ameddig megcsináljuk a fasírtot.
  2. A fasírthoz az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük és kisebb gombócokat formázunk belőle.
  3. Most jöhet a cukkini, aminek alaposan kinyomokodjuk a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összekeverjük. (A bundázó porból előszőr adhatunk kevesebbet is mint 100 g, de az is lehet, hogy több fog kelleni, cukkinitól függ. A lényeg, hogy ne kemény, tömör massza legyen!)
  4. A fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a tócsniból kisebb tenyérnyi kupacokat halmozunk a sütőpapírra kanállal és kicsit lelapítjuk őket.
  5. Fújjuk le egykis olajspray-vel és mehet is a sütőbe 180 fokra, körülbelül 40 percre. A tócsnikat félidőben mindenképpen fordítsuk meg, a fasírtokat nem muszáj.
  6. Ha úgy látjuk a fasírt még nem pirult meg eléggé, tegyük vissza 10-15 percre.

Tócsni
Fasírt és tócsni

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.