Puha, krémes, roppanós és babarózsaszín egyben! Ezt tudja a meringue krémes piskótarolád.
Puha, krémes, roppanós és babarózsaszín egyben! Ezt tudja a meringue krémes piskótarolád.
-+=
Olvasási idő: 2perc
A piskótatekercs az én igazi jolly jokerem. A legfontosabb, hogy könnyen és hamar elkészül. Bármilyen töltelékkel megállja a helyét és sokkal izgalmasabb mint egy hagyományos piskóta.
Emellett pedig ez egy olyan desszert ami egészséges alapanyagokra cserélve ( ez esetben fehérliszt helyett zabliszt és cukor helyett eritrtit) sem veszít az ízélményből, így nálunk szívesen eszi az is aki amúgy nem szereti ezeket a megreformált desszerteket. Töltelékként most vaníliapudingos alapot választottam amibe belecsempésztem egy kis málnás habcsókkrémet!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
1löttyintéscéklalé (Nem savanyított!)Csak a színe miatt
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a "cukorral" habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet,vizet és a sütőport is.
A felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk a masszával és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Elegyengetjük, hogy körülbelül mindenhol egyforma mennyiség legyen.
170 fokon 10-15 perc alatt kész.
Mikor épphogy elkezd barnulni a széle már jó!
Miközben sül a piskóta elkészítjük a pudingot a hagyományos módon.
Extraként pedig kerül bele egy nagyon kevés céklalé, hogy megadja ezt a szép rózsaszín árnyalatot.
Ha kész a puding hozzákeverjük a 2 evőkanál habcsókrémet is.
Kész a puding, kész a piskóta. Várunk körülbelül fél órát, hogy ne legyen tűzforró egyik sem.
A piskótatekercset én azonnal leszoktam szedni a sütőpapírról és egy tiszta konyharuhába feltekerve hűtöm.
Végül összeállítjuk a piskótatakercset. A tetejét is megkenjük krémmel és tetszés szerint lehet még díszíteni akár.
Én egy pici cukormentes kekszmorzsát szórtam még rá.
Piskótatekercs
Cukormentes piskótatekercs
Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.
Nem vagyok edző vagy szakember, csak egy átlagos lány aki imád sütni, főzni és edzeni. Az évek során megszállottja lettem az egészséges életmódnak és a reform ételeknek. Nagyon fontosnak tartom, hogy az élet minden területén kihozzam magamból a maximumot, legyen az munka vagy éppen a saját testem/egészségem. Ha pedig a receptjeimmel, gondolataimmal motiválni tudok más nőket is, az külön öröm számomra.